Omáčku barbecue si připravíme podle tohoto receptu a smícháme s vývarem.
Maso omyjeme a osušíme. V pekáčku obalíme ve směsi koření, zasypeme najemno nakrájenou cibulí, česnekem a zalijeme omáčkou s vývarem. Pečeme zakryté 6-8 hodiny při teplotě 130-150 °C. Průběžně podléváme vodou, aby nedošlo k vysušení masa.
Mezitím si připravíme řepu. Očistíme ji a oloupeme. Připravíme si marinádu z oleje, medu, citronové šťávy, tymiánu a česneku. Dochutíme solí, pepřem. Řepu nakrájíme na plátky, vyskládáme na plech a potřeme marinádou. Pekáč vložíme do trouby ke krkovičce a pečeme dohromady 20 minut na 150 °C.
Upečenou krkovičku pomocí vidliček "natrháme" na vlákna a zalijeme výpekem.
Podáváme s pečenou řepou a škubánky.