Trhané vepřové s medovou řepou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Trhané vepřové s medovou řepou

Autor: Avokádo

Trhané vepřové

cibule 1
barbecue omáčka 100 ml
vepřová krkovička 1 kg
česnek 4 stroužky
kořenící směs Krkovička Avokádo 2 lžíce
vývar 250 ml
sůl, pepř dle chuti

Pečená řepa

sůl, pepř dle chuti
česnek nakrájený na plátky 2 stroužky
olivový olej
med 3 lžíce
menší červená řepa 4
citron (šťáva) 1
Tymián Avokádo 1 lžíce

Omáčku barbecue si připravíme podle receptu Žebírka s omáčkou barbecue a smícháme s vývarem.

Maso omyjeme a osušíme. V pekáčku obalíme ve směsi koření Krkovička, zasypeme najemno nakrájenou cibulí, česnekem a zalijeme omáčkou s vývarem. Pečeme zakryté 6-8 hodiny při teplotě 130-150 °C. Průběžně podléváme vodou, aby nedošlo k vysušení masa.

Mezitím si připravíme řepu. Řepu očistíme a oloupeme. Připravíme si marinádu z oleje, medu, citronové šťávy, tymiánu a česneku. Dochutíme solí, pepřem. Řepu nakrájíme na plátky, vyskládáme na plech, potřeme marinádou. Pekáč přidáme do trouby ke krkovičce a pečeme dohromady 20 minut na 150 °C.

Upečenou krkovičku pomocí vidliček "natrháme" na vlákna a zalijeme výpekem.

Krkovičku podáváme s pečenou řepou a škubánky.

Ohodnoťte recept