Žebírka s omáčkou barbecue
Autor: Avokádo
Americká klasika - žebírka s barbecue omáčkou. Dokonalý pokrm nejen na párty. Jen je nechte pár hodin v chladu marinovat.
Suroviny
žebírka vepřové nebo jehněčí
1
kg
Marináda
strouhaný křen
2
lžíce
kořenicí směs Žebírka s medem Avokádo
2
lžíce směsi
olivový olej
4
lžíce
Omáčka barbecue
chilli mleté Avokádo
zázvor mletý Avokádo
lžičky koření
worcestrová omáčka Kuchárek
2
lžíce
med
100
ml
česnek
2
stroužky
kečup
30
ml
hořčice plnotučná Avokádo
2
lžíce
Připravíme marinádu z oleje, koření a křenu.
Žebírka omyjeme, osušíme a potřeme marinádou a necháme ležet v chladničce několik hodin. Pak maso osmažíme a pečeme cca hodinu při teplotě 180 °C.
Omáčku barbecue připravíme rozmixováním všech uvedených surovin.