Žebírka s omáčkou barbecue
Autor: Avokádo
Suroviny pro 4 osoby:
žebírka vepřové nebo jehněčí
1
kg
Marináda
strouhaný křen
2
lžíce
kořenící směs Žebírka s medem Avokádo
2
lžíce směsi
olivový olej
4
lžíce
Omáčka barbecue
Chilli mleté Avokádo
Zázvor mletý Avokádo
lžičky koření
Worcestrová omáčka Kuchárek
2
lžíce
med
100
ml
česnek
2
stroužky
kečup
30
ml
Hořčice plnotučná Avokádo
2
lžíce
Připravíme marinádu z oleje, koření a křenu.
Žebírka omyjeme, osušíme a potřeme marinádou a necháme ležet v chladničce několik hodin. Pak maso osmažíme a pečeme cca hodinu při teplotě 180 °C.
Omáčku barbecue připravíme rozmixováním všech uvedených surovin.