Žebírka s omáčkou barbecue

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Žebírka s omáčkou barbecue

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

žebírka vepřové nebo jehněčí 1 kg

Marináda

strouhaný křen 2 lžíce
kořenící směs Žebírka s medem Avokádo 2 lžíce směsi
olivový olej 4 lžíce

Omáčka barbecue

Chilli mleté Avokádo
Zázvor mletý Avokádo lžičky koření
Worcestrová omáčka Kuchárek 2 lžíce
med 100 ml
česnek 2 stroužky
kečup 30 ml
Hořčice plnotučná Avokádo 2 lžíce

Připravíme marinádu z oleje, koření a křenu.

Žebírka omyjeme, osušíme a potřeme marinádou a necháme ležet v chladničce několik hodin. Pak maso osmažíme a pečeme cca hodinu při teplotě 180 °C.

Omáčku barbecue připravíme rozmixováním všech uvedených surovin.

Ohodnoťte recept