Jehněčí hřbet s medovou omáčkou a rozmarýnem

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Jehněčí hřbet s medovou omáčkou a rozmarýnem

Autor: Avokádo ID receptu: 9
Den předem naložené jehněčí maso se skvěle snoubí s lehkým salátem.

Suroviny

nakrájená oloupaná rajčata 200 g
rukola 1 svazek
jehněčí hřbet 600 g
olivy bez pecky černé a zelené 200 g

Marináda

citrón
pepř černý mletý Avokádo 1 lžička koření
kořenicí směs Grilovací Avokádo 1 lžička směsi
olivový olej 100 ml

Zálivka

olivový olej 1 lžička
pepř černý mletý Avokádo
česneková sůl Avokádo špetka
med 1 lžíce
vinný ocet 5 ml
hořčice plnotučná Avokádo 2 lžičky

Omáčka

medovina 100 ml
med 80 ml
paprika pálivá mletá Avokádo špetka koření
čerstvý rozmarýn 2 větvičky

Očištěné jehněčí naložíme na cca 24 hodiny v olivovém oleji smíchaném se směsí Grilovací, trochou nasekaného rozmarýnu, na plátky nakrájeným citrónem a špetkou mletého pepře. Příští den vyjmeme maso z marinády a následně grilujeme.

Na pánvi rozpustíme med (necháme si stranou 1 polévkovou lžíci), přidáme medovinu, větvičky rozmarýnu a špetku pálivé papriky. Vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.

Olivy nakrájíme na půlky, sýr feta na kostičky a promícháme s omytým a osušeným salátem a rajčaty. Vše dochutíme zálivkou vinaigrette, kterou si připravíme z hořčice, olivového oleje, vinného octu, lžíce medu, soli a mletého pepře.

Upečené maso rozdělíme na porce, pokropíme šťávou z medu a rozmarýnu a podáváme s připraveným salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural