Jehněčí hřbet s omáčkou z medu a rozmarýnu, se salátem z rukoly a sýru feta

Autor: Avokádo
Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Jehněčí hřbet s omáčkou z medu a rozmarýnu, se salátem z rukoly a sýru feta

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

nakrájená oloupaná rajčata 200 g
rukola 1 svazek
jehněčí hřbet 600 g
olivy bez pecky černé a zelené 200 g

Marináda

citrón
Pepř černý mletý Avokádo 1 lžička koření
kořenící směs Grilovací Avokádo 1 lžička směsi
olivový olej 100 ml

Zálivka

olivový olej 1 lžička
Pepř černý mletý Avokádo
Česneková sůl Avokádo špetka
med 1 lžíce
vinný ocet 5 ml
Hořčice plnotučná Avokádo 2 lžičky

Omáčka

medovina 100 ml
med 80 ml
Paprika pálivá mletá Avokádo špetka koření
čerstvý rozmarýn 2 větvičky

Očištěné jehněčí naložíme na cca 24 hodiny v olivovém oleji smíchaném se směsí Grilovací, trochou nasekaného rozmarýnu, na plátky nakrájeným citrónem a špetkou mletého pepře. Vyjmeme maso z marinády a následně grilujeme.

Na pánvi rozpustíme med (necháme si stranou 1 polévkovou lžíci), přidáme medovinu, větvičky rozmarýnu a špetku pálivé papriky. Vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.

Olivy nakrájíme na půlky, sýr feta na kostičky a promícháme s omytým a osušeným salátem a rajčaty. Salát dochutíme zálivkou vinaigrette, kterou si připravíme z hořčice, olivového oleje, vinného octu, lžíce medu, soli a mletého pepře.

Upečené maso rozdělíme na porce, pokropíme šťávou z medu a rozmarýnu a podáváme s připraveným salátem.

Ohodnoťte recept