Očištěné jehněčí naložíme na cca 24 hodiny v olivovém oleji smíchaném se směsí Grilovací, trochou nasekaného rozmarýnu, na plátky nakrájeným citrónem a špetkou mletého pepře. Příští den vyjmeme maso z marinády a následně grilujeme.
Na pánvi rozpustíme med (necháme si stranou 1 polévkovou lžíci), přidáme medovinu, větvičky rozmarýnu a špetku pálivé papriky. Vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
Olivy nakrájíme na půlky, sýr feta na kostičky a promícháme s omytým a osušeným salátem a rajčaty. Vše dochutíme zálivkou vinaigrette, kterou si připravíme z hořčice, olivového oleje, vinného octu, lžíce medu, soli a mletého pepře.
Upečené maso rozdělíme na porce, pokropíme šťávou z medu a rozmarýnu a podáváme s připraveným salátem.