Marocké kuřecí maso se zeleninou, mandlemi a kešu

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Marocké kuřecí maso se zeleninou, mandlemi a kešu

Autor: Avokádo ID receptu: 88
Vyzkoušejte chuť Maroka. Nechte ale kuřecí maso předem marinovat 4-6 hodin v chladu.

Suroviny

olivový olej
cuketa nakrájená na kostky 1 ks
lilek nakrájený na kostky 1 ks
nasekaný čerstvý koriandr 1 svazek
spařené rozinky šálku
slepičí vývar 300 ml
celé oloupané mandle šálku
rajčatová dužina 300 g
alpská sůl s jódem Avokádo
kuřecí stehýnka bez kůže 1 kg
oregáno Avokádo
pepř černý mletý Avokádo
kešu oříšky šálku
šťáva z 1 limetky

Marináda

cibule 2 ks
olivový olej 100 ml
kmín celý Avokádo lžičky koření
paprika sladká maďarská mletá Avokádo 1 lžička koření
česnek 4 stroužky

Omyté a očištěné kuřecí maso natřeme připravenou marinádou a necháme asi 4-6 hodin odležet v lednici.

Cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji, pak osmažíme maso ze všech stran, přidáme rajčata a vývar a vaříme doměkka.

Lilek a cuketu uložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme, posypeme oregánem, pak pečeme asi 20 minut při teplotě 200 °C. Takto připravenou zeleninu smícháme s kuřecím masem a dochutíme limetkovou šťávou.

Před podáváním posypeme praženými mandlemi, kešu oříšky, rozinkami a čerstvě nasekanými lístky koriandru. Podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural