Marocké kuřecí maso se zeleninou, mandlemi a kešu
Autor: Avokádo
ID receptu: 88
Vyzkoušejte chuť Maroka. Nechte ale kuřecí maso předem marinovat 4-6 hodin v chladu.
Suroviny
olivový olej
cuketa nakrájená na kostky
1
ks
lilek nakrájený na kostky
1
ks
nasekaný čerstvý koriandr
1
svazek
spařené rozinky
šálku
slepičí vývar
300
ml
celé oloupané mandle
šálku
rajčatová dužina
300
g
alpská sůl s jódem Avokádo
kuřecí stehýnka bez kůže
1
kg
oregáno Avokádo
pepř černý mletý Avokádo
kešu oříšky
šálku
šťáva z 1 limetky
Marináda
cibule
2
ks
olivový olej
100
ml
kmín celý Avokádo
lžičky koření
paprika sladká maďarská mletá Avokádo
1
lžička koření
česnek
4
stroužky
Omyté a očištěné kuřecí maso natřeme připravenou marinádou a necháme asi 4-6 hodin odležet v lednici.
Cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji, pak osmažíme maso ze všech stran, přidáme rajčata a vývar a vaříme doměkka.
Lilek a cuketu uložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme, posypeme oregánem, pak pečeme asi 20 minut při teplotě 200 °C. Takto připravenou zeleninu smícháme s kuřecím masem a dochutíme limetkovou šťávou.
Před podáváním posypeme praženými mandlemi, kešu oříšky, rozinkami a čerstvě nasekanými lístky koriandru. Podáváme s rýží.