Marocké kuřecí maso se zeleninou, mandlemi a kešu

Marocké kuřecí maso se zeleninou, mandlemi a kešu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Světová kuchyně
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Marocké kuřecí maso se zeleninou, mandlemi a kešu

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 88
Vyzkoušejte chuť Maroka s jemně dochuceným kuřecím masem a oříšky! Nechte maso marinovat 4–6 hodin v chladu – čím déle, tím víc se chuť rozvine a tato marocká pochoutka bude mnohem lepší!

Suroviny

olej olivový podle chuti
cuketa 1 ks
lilek 1 ks
koriandr čerstvý 1 svazek
rozinky 1 šálek
vývar slepičí 300 ml
mandle pražené 1 šálek
rajčatová dužina 300 g
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
kuřecí stehýnka bez kůže 1 kg
oregáno Avokádo na posypání
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
oříšky kešu 1 šálek
šťáva z 1 limetky podle chuti

Marináda

cibule 2 ks
olej olivový 100 ml
kmín celý Avokádo lžičky
paprika sladká maďarská mletá Avokádo 1 lžička
česnek 4 stroužky

Omyté a očištěné kuřecí maso důkladně potřeme připravenou marinádou a necháme odležet v lednici po dobu 4–6 hodin.

Na olivovém oleji osmahneme cibuli a česnek. Poté přidáme kuřecí maso a opečeme ho ze všech stran. Vmícháme rajčata a zalijeme vývarem, následně vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne.

Lilek a cuketu nakrájíme na plátky, rozložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme oregánem. Zeleninu pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 minut. Po upečení ji smícháme s připraveným kuřecím masem a dochutíme limetkovou šťávou.

Před podáváním posypeme pokrm praženými mandlemi, kešu oříšky, spařenými rozinkami a čerstvě nasekanými lístky koriandru. Jako přílohu podáváme rýži.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural