Rostbíf na ledovém salátu se sušenými rajčaty

Rostbíf na ledovém salátu se sušenými rajčaty
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Rostbíf na ledovém salátu se sušenými rajčaty

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 87
Tento pokrm spojuje šťavnatost marinovaného rostbífu a svěží chuť salátu se sušenými rajčaty, což je ideální kombinace pro lehký oběd nebo večeři. Čím déle necháte maso marinovat, tím výraznější a lepší chuť získá.

Suroviny

hovězí rostbíf 800 g
parmezán 3 lžíce

Marináda

estragon čerstvý špetka
hořčice plnotučná Avokádo 2 lžíce
olej olivový 100 ml
marináda Steak Avokádo 150 ml

Salát

salátová zálivka Italská Avokádo 1 balení
oříšky piniové pražené 1 lžíce
kapary malé 1 lžíce
ledový salát 1 hlávka
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 4 ks

Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Všechny ingredience na marinádu smícháme a plátky masa důkladně potřeme marinádou. Necháme odležet v lednici. Čím déle se maso marinovat, tím výraznější chuť získá.

Maso opékáme asi 3 minuty z každé strany na rozehřátém grilu nebo na grilovací pánvi.

Ledový salát natrháme na menší kousky, smícháme se sušenými rajčaty, kapary a piniovými oříšky. Přelijeme italskou zálivkou připravenou podle návodu na obalu.

Hotové maso posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem a podáváme s připraveným salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural