Jehněčí hřbety s opečenými bramborami a vinnými cibulkami

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Jehněčí hřbety s opečenými bramborami a vinnými cibulkami

Autor: Avokádo ID receptu: 8
Marinované grilované jehněčí hřbety budou ozdobou vašeho slavnostního menu.

Suroviny

česneková sůl Avokádo podle chuti
kořenicí směs Grilovací Avokádo na marinádu
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
kořenicí směs Americké brambory Avokádo na posypání
tymián Avokádo podle chuti
olivový olej 150 ml
jehněčí hřbety (každý přibližně po 180 g) 4 ks
červené víno 50 ml
alpská sůl s jódem Avokádo
nové brambory ve slupce 400 g
bílá cibule 4 ks
červená cibule 4 ks

Očištěné a omyté jehněčí osušíme papírovým ubrouskem, naložíme v kořenící směsi Grilovací s olejem a necháme 2 hodiny odležet v chladničce.

Brambory lehce povaříme v mírně osolené vodě. Jakmile vychladnou, nakrájíme je na půlky, přidáme několik kapek olivového oleje a posypeme směsí Americké brambory.

Oloupané cibule nakrájíme na půlky a naskládáme je na připravený alobal pokropený olivovým olejem. Cibuli dochutíme česnekovou solí, pepřem a tymiánem a vše zalijeme trochou červeného vína. Alobal zahneme tak, aby vznikly kapsy, které ukládáme na rozehřátý gril.

Vyjmeme jehněčí z marinády a pečeme na grilu společně s brambory.

Omáčku, která nám vznikla po pečení cibule, slijeme do hrnce a krátce vaříme, dokud nezhoustne.

Horké maso nakrájíme na kousky podél kosti a podáváme s křupavými brambory a opečenou cibulí. Před servírováním maso přelijeme připravenou omáčkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural