Jehněčí hřbety s kostí v grilovacím koření s opečenými bramborami a vinnými cibulkami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Jehněčí hřbety s kostí v grilovacím koření s opečenými bramborami a vinnými cibulkami

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Česneková sůl Avokádo
kořenící směs Grilovací Avokádo směs
Pepř černý mletý Avokádo
kořenící směs Americké brambory Avokádo směs
Tymián Avokádo
olivový olej 150 ml
jehněčí hřbety (každý přibližně po 180 g) 4
červené víno 50 ml
Alpská sůl s jódem Avokádo
nové brambory ve slupce 400 g
bílá cibule 4
červená cibule 4

Očištěné a omyté jehněčí osušíme papírovým ubrouskem, naložíme v kořenící směsi Grilovací s olejem a necháme 2 hodiny odležet v chladničce.

Brambory lehce povaříme v mírně osolené vodě. Jakmile vychladnou, nakrájíme je na půlky, přidáme několik kapek olivového oleje a posypeme směsí Americké brambory.

Oloupané cibule nakrájíme na půlky a naskládáme je na připravený alobal pokropený olivovým olejem. Cibuli dochutíme česnekovou solí, pepřem a tymiánem a vše zalijeme trochou červeného vína. Alobal zahneme tak, aby vznikly kapsy, které ukládáme na rozehřátý gril.

Vyjmeme jehněčí z marinády a pečeme na grilu společně s brambory.

Omáčku, která nám vznikla po pečení cibule, slijeme do hrnce a krátce vaříme, dokud nezhoustne.

Horké maso nakrájíme na kousky podél kosti a podáváme s křupavými brambory a opečenou cibulí. Před servírováním maso přelijeme připravenou omáčkou.

Ohodnoťte recept