Krém z kuřecích jater s ovocným chutney

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Krém z kuřecích jater s ovocným chutney

Autor: Avokádo ID receptu: 77
Ovocné chutney chce připravit předem a uležet, nejlépe přes noc. Ve spojení s kuřecím játrovým krémem získáte dokonalý předkrm.

Suroviny

brandy trochu
kuřecí játra 350 g
nasekaný plátek slaniny 1 ks
nasekaná šalotka 1 ks
česnek 2 stroužky
petrželová nať Avokádo 1 žíce koření
pepř barevný celý Avokádo
máslo 120 g

Ovocný chutney

cibule 2 ks
cukr 100 g
rozinky 50 g
citróny 2 ks
červená paprika 1 ks
čerstvá červená chilli paprička 1 ks
zralý ananas
zralé mango 1 ks
alpská sůl s jódem Avokádo
česnek 1 stroužek
zázvor mletý Avokádo 1 lžička koření
hořčice bílá celá Avokádo 1 lžička koření
nové koření mleté Avokádo špetka koření

Mango omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. To samé uděláme s ananasem. Chilli papričky a papriky podélně rozpůlíme, očístíme, opláchneme a nakrájíme najemno. Rozinky nasekáme nahrubo. Vše spolu se zázvorem vložíme do velkého hrnce, přidáme cukr, sůl a ocet, rozmícháme, přikryjeme pokličkou a necháme přes noc odležet.

Jemně nasekáme cibuli a stroužek česneku, z citrónů vymačkáme šťávu a společně s kořením přidáme k ovoci a rozmícháme. Zakryjeme pokličkou, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, odkryjeme a vaříme 30 minut, dokud chutney nezhoustne. Od této chvíle je však třeba chutney při vaření lehce míchat. Díky tomu nedojde k připálení.

Kuřecí játra opláchneme, zbavíme tuku a nakrájíme na malé kousky. Ve velké pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme nakrájenou slaninu, šalotku a stroužek česneku nakrájený na plátky a smažíme 5 minut. Následně přidáme kuřecí játra a krátce smažíme dalších 5 minut. Přidáme trochu brandy, nasekanou petrželku, sůl a nadrcený pepř podle chuti. Dusíme 2 minuty, sejmeme z ohně a rozmixujeme na hladkou hmotu.

Hotový krém vložíme do kompotových misek. Zbylé máslo rozpustíme a důkladně jím zalijeme povrch každé porce. Na závěr posypeme rozdrceným barevným pepřem. Necháme odležet v chladničce.

Podáváme s ovocným chutney a křupavou bagetou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural