Jednu cibulku najemno nakrájíme, osmahneme na oleji a necháme vychladnout.
Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky a pomeleme. Přidáme vejce, strouhanku, kořenící směs, petrželovou nať a vychlazenou jarní cibulku. Ochutíme solí a pepřem. Vše důkladně smícháme v jednotnou hmotu a formujeme malé placičky. Na každou položíme na kostičky nakrájený sýr feta a z placičky utvoříme sbalením karbanátek.
Osmažíme nejprve dozlatova na pánvi a poté dopečeme v troubě asi 15 minut při teplotě 150 ° C.
Rajčata rozmixujeme, přidáme dvě jarní cibulky s pažitkou a slunečnicová semínka. Dochutíme bazalkou, solí a pepřem.
Takto připravené karbanátky podáváme se studenou rajčatovou omáčkou.