Karbanátky plněné sýrem feta s rajčatovou salsou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Karbanátky plněné sýrem feta s rajčatovou salsou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Bazalka Avokádo 1 lžička koření
Pepř černý mletý Avokádo
kořenící směs Gyros-Kebab Avokádo 2 lžíce směsi
Česneková sůl Avokádo
Petrželová nať Avokádo 2 žíce koření
vejce 1
olivový olej na smažení
strouhanka 1 lžíce
oloupaná rajčata 200 g
jehněčí kýta 300 g
vepřová krkovička 300 g
slunečnicová semínka 1 lžíce
jarní cibulka nasekaná na kostičky 3
sýra feta 100 g
čerstvá pažitka 1 snítka

Jednu cibuli najemno nakrájíme, osmahneme na oleji a necháme vychladnout. Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky a pomeleme. Přidáme vejce, strouhanku, přípravek Gyros-Kebab, petrželovou nať a vychlazenou jarní cibulku. Ochutíme solí a pepřem. Vše důkladně smícháme v jednotnou hmotu a formujeme malé placičky.  Na každé uložíme nakrájený na kostičky sýr feta a placičku stočíme.

Osmažíme dozlatova a pečeme asi 15 minut při teplotě 150 ° C.

Rajčata rozmixujeme, přidáme dvě jarní cibulky s pažitkou a slunečnicová semínka. Dochutíme bazalkou, solí a pepřem.

Takto připravené karbanátky podáváme se studenou rajčatovou omáčkou.

Ohodnoťte recept