Karbanátky plněné fetou a s rajčatovou salsou

Karbanátky plněné fetou a s rajčatovou salsou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Karbanátky plněné fetou a s rajčatovou salsou

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 76
Karbanátky plněné fetou a podávané s osvěžující rajčatovou salsou jsou skvělým tipem na chutný a originální pokrm, který představuje hezkou obměnu tradiční kuchyně.

Suroviny

bazalka Avokádo 1 lžička
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
kořenicí směs Gyros-Kebab Avokádo 2 lžíce
česneková sůl Avokádo podle chuti
petrželová nať Avokádo 2 lžíce
vejce 1 ks
olej olivový na smažení
strouhanka 1 lžíce
rajčata loupaná 200 g
jehněčí kýta 300 g
vepřová krkovička 300 g
semínka slunečnicová 1 lžíce
cibulka jarní 3 ks
sýra feta 100 g
pažitka čerstvá 1 snítka

Jednu cibulku najemno nakrájíme, osmahneme na oleji a necháme vychladnout.

Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky a pomeleme. Přidáme vejce, strouhanku, kořenící směs, petrželovou nať a vychlazenou jarní cibulku. Ochutíme solí a pepřem.

Vše důkladně smícháme v jednotnou hmotu a formujeme malé placičky. Na každou položíme na kostičky nakrájený sýr feta a z placičky utvoříme sbalením karbanátek.

Osmažíme nejprve dozlatova na pánvi a poté dopečeme v troubě asi 15 minut při teplotě 150 ° C.

Rajčata rozmixujeme, přidáme dvě jarní cibulky s pažitkou a slunečnicová semínka. Dochutíme bazalkou, solí a pepřem.

Takto připravené karbanátky podáváme se studenou rajčatovou omáčkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural