Toskánské jehněčí se sušenými rajčaty a artyčoky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Toskánské jehněčí se sušenými rajčaty a artyčoky

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 8
olivový olej 8 lžic
Pepř černý mletý Avokádo
Tymián Avokádo 4 lžičky koření
Alpská sůl s jódem Avokádo
jehněčí hřbety (každý cca 200 g) 4
nakládané artyčoky 4
česnek nakrájený na plátky 2 stroužky
čerstvý rozmarýn 4 snítky

Marináda

Marináda Tomatová s česnekem Avokádo 1 balení

Omyté, očištěné a osušené jehněčí naložíme do marinády a necháme 4-6 hodin odležet v chladničce.

Naložené maso osmažíme na pánvi, následně je přeložíme do zapékací misky s česnekem, rozmarýnem, tymiánem, sušenými rajčaty a nakládanými artyčoky. Vše posypeme solí a mletým černým pepřem a pečeme 15 minut při 180 ˚ C.

Ohodnoťte recept