Toskánské jehněčí se sušenými rajčaty a artyčoky
Autor: Avokádo
ID receptu: 75
Maso musíte 4-6 hodin marinovat. Ocení to hlavně ti, kdo nemusejí tipickou chuť jehněčího. A rajčata s artičoky maso výborně doplní.
Suroviny
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo
8
ks
olivový olej
8
lžic
pepř černý mletý Avokádo
tymián Avokádo
4
lžičky koření
alpská sůl s jódem Avokádo
jehněčí hřbety (každý cca 200 g)
4
ks
nakládané artyčoky
4
ks
česnek nakrájený na plátky
2
stroužky
čerstvý rozmarýn
4
snítky
Marináda
marináda Tomatová s česnekem Avokádo
1
balení
Omyté, očištěné a osušené jehněčí naložíme do marinády a necháme 4-6 hodin odležet v chladničce.
Poté maso osmažíme na pánvi, následně je vložíme do zapékací misky s česnekem, rozmarýnem, tymiánem, sušenými rajčaty a nakládanými artyčoky. Vše posypeme solí a mletým černým pepřem a pečeme 15 minut při 180 ˚ C.