Toskánské jehněčí se sušenými rajčaty a artyčoky

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Toskánské jehněčí se sušenými rajčaty a artyčoky

Autor: Avokádo ID receptu: 75
Maso musíte 4-6 hodin marinovat. Ocení to hlavně ti, kdo nemusejí tipickou chuť jehněčího. A rajčata s artičoky maso výborně doplní.

Suroviny

sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 8 ks
olivový olej 8 lžic
pepř černý mletý Avokádo
tymián Avokádo 4 lžičky koření
alpská sůl s jódem Avokádo
jehněčí hřbety (každý cca 200 g) 4 ks
nakládané artyčoky 4 ks
česnek nakrájený na plátky 2 stroužky
čerstvý rozmarýn 4 snítky

Marináda

marináda Tomatová s česnekem Avokádo 1 balení

Omyté, očištěné a osušené jehněčí naložíme do marinády a necháme 4-6 hodin odležet v chladničce.

Poté maso osmažíme na pánvi, následně je vložíme do zapékací misky s česnekem, rozmarýnem, tymiánem, sušenými rajčaty a nakládanými artyčoky. Vše posypeme solí a mletým černým pepřem a pečeme 15 minut při 180 ˚ C.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural