Toskánské jehněčí se sušenými rajčaty a artyčoky
Autor: Avokádo
Suroviny pro 4 osoby:
Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo
8
olivový olej
8
lžic
Pepř černý mletý Avokádo
Tymián Avokádo
4
lžičky koření
Alpská sůl s jódem Avokádo
jehněčí hřbety (každý cca 200 g)
4
nakládané artyčoky
4
česnek nakrájený na plátky
2
stroužky
čerstvý rozmarýn
4
snítky
Marináda
Marináda Tomatová s česnekem Avokádo
1
balení
Omyté, očištěné a osušené jehněčí naložíme do marinády a necháme 4-6 hodin odležet v chladničce.
Naložené maso osmažíme na pánvi, následně je přeložíme do zapékací misky s česnekem, rozmarýnem, tymiánem, sušenými rajčaty a nakládanými artyčoky. Vše posypeme solí a mletým černým pepřem a pečeme 15 minut při 180 ˚ C.