Očištěné kýty (4 plátky cca po 250 g) omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a následně naložíme v olivovém oleji, na plátky nakrájeném česneku, nasekaném rozmarýnu, pepři, jalovci a soli. Kýty obložíme plátky citrónu, zabalíme do alobalu a pečeme asi hodinu při teplotě 140 ° C.
Větší červenou řepu oloupeme, uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Pak ji nakrájíme na čtvrtky a osmažíme na másle. Po chvíli zalijeme třešňovicí a přidáme hřebíčky a zázvor. Když se alkohol částečně odpaří, přidáme med a krátce dusíme.
Brambory důkladně omyjeme, přeložíme do žáruvzdorné nádoby, pokapeme olivovým olejem, posypeme kořenící směsí a pečeme asi 1,5 hodiny při teplotě 140 ° C.
Maso vyjmeme z trouby, rozbalíme a uložíme na talíř. Vzniklou šťávu zredukujeme a přidáme smetanu. Kýty zalijeme omáčkou a podáváme s pečenými brambory a aromatickou řepou s medem.