Jehněčí kýta s pečenými bramborami a řepou v medu

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 min
Náročnost:
Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Jehněčí kýta s pečenými bramborami a řepou v medu

Autor: Avokádo ID receptu: 74
Jehněčí kýta si velmi dobře rozumí s rozmarýnem. Zkuste ji ale doplnit o "opilou" řepu v medu spolu s pečenými bramborami. To je teprve něco!

Suroviny

máslo 1 lžička
med 2 lžíce
citrón 1 ks
alpská sůl s jódem Avokádo
brambory 8 ks
velká červená řepa 2 ks
jehněčí kýta (každá cca 250 g) 4 plátky
třešňovice 50 ml
česnek nakrájený na plátky 4 stroužky
nasekaný čerstvý rozmarýn 1 lžíce
olivový olej 100 ml
jalovec celý Avokádo 4 kuličky
zázvor mletý Avokádo lžičky koření
kořenicí směs Americké brambory Avokádo 1 lžíce směsi
hřebíček celý Avokádo 2 kusy
pepř černý mletý Avokádo

Očištěné kýty omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a následně naložíme v olivovém oleji, česneku, rozmarýnu, pepři, jalovci a soli. Kýty obložíme plátky citrónu, zabalíme do alobalu a pečeme asi hodinu při teplotě 140 ° C.

Řepu oloupeme, uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Pak ji nakrájíme na čtvrtky a osmažíme na másle. Po chvíli zalijeme třešňovicí a přidáme hřebíčky a zázvor. Když se alkohol částečně odpaří, přidáme med a krátce dusíme.

Brambory důkladně omyjeme, přeložíme do žáruvzdorné nádoby, pokapeme olivovým olejem, posypeme kořenící směsí a pečeme asi 1,5 hodiny při teplotě 140 ° C.

Maso vyjmeme z trouby, rozbalíme a uložíme na talíř. Vzniklou šťávu zredukujeme a přidáme smetanu. Kýty zalijeme omáčkou a podáváme s pečenými brambory a aromatickou řepou s medem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural