Grilovaný losos se salátem z avokáda, melounu a slunečnicových klíčků

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Grilovaný losos se salátem z avokáda, melounu a slunečnicových klíčků

Autor: Avokádo

Recept pro 4 osoby:

slunečnicové klíčky 100 g
měkká a oloupaná avokáda 2
nakrájená červená cibule 1
dřeň z bezsemenného melounu 400 g
šťáva z ½ citrónu
filé z lososa, nakrájené na centimetrové kostičky 600 g
ledový salát hlávky

Marináda

limetková šťáva
koriandr 1 lžička
olivový olej 100 ml
kořenící směs Grilovací s bylinkami Avokádo směs

Lososa opláchneme a dobře osušíme. Uložíme ho na alobalový grilovací tácek a opečeme na grilu. Jakmile ryba vychladne, zalijeme ji marinádou připravenou z olivového oleje, směsi Grilovací s bylinkami, limetkové šťávy a koriandru.

Omytý salát jemně smícháme s klíčky, cibulí a melounem nakrájeným na hrubé hranolky. Avokádo nakrájíme na tlusté proužky, zalijeme citrónovou šťávou a ozdobíme jím salát. Pak ještě přidáme  kousky aromatického lososa a všechno pokropíme zbývající marinádou.

Ohodnoťte recept