Grilovaný losos s melounovým salátem s klíčky
Autor: Avokádo
ID receptu: 7
Aromatický grilovaný losos s avokády a melounem pro slavnostní příležitost.
Suroviny
slunečnicové klíčky
100
g
měkká a oloupaná avokáda
2
ks
nakrájená červená cibule
1
ks
dřeň z bezsemenného melounu
400
g
šťáva z ½ citrónu
filé z lososa, nakrájené na centimetrové kostičky
600
g
ledový salát
hlávky
Marináda
limetková šťáva
koriandr
1
lžička
olivový olej
100
ml
kořenicí směs Grilovací s bylinkami Avokádo
směs
Lososa opláchneme a dobře osušíme. Uložíme ho na alobalový grilovací tácek a opečeme na grilu. Jakmile ryba vychladne, zalijeme ji marinádou připravenou z olivového oleje, grilovacího koření, limetkové šťávy a koriandru.
Omytý salát jemně smícháme s klíčky, cibulí a melounem nakrájeným na hrubé hranolky. Avokádo nakrájíme na tlusté proužky, zalijeme citrónovou šťávou a ozdobíme jím salát. Navrch přidáme kousky aromatického lososa a všechno pokropíme zbývající marinádou.