Grilovaný losos s melounovým salátem s klíčky

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Grilovaný losos s melounovým salátem s klíčky

Autor: Avokádo ID receptu: 7
Aromatický grilovaný losos s avokády a melounem pro slavnostní příležitost.

Suroviny

slunečnicové klíčky 100 g
měkká a oloupaná avokáda 2 ks
nakrájená červená cibule 1 ks
dřeň z bezsemenného melounu 400 g
šťáva z ½ citrónu
filé z lososa, nakrájené na centimetrové kostičky 600 g
ledový salát hlávky

Marináda

limetková šťáva
koriandr 1 lžička
olivový olej 100 ml
kořenicí směs Grilovací s bylinkami Avokádo směs

Lososa opláchneme a dobře osušíme. Uložíme ho na alobalový grilovací tácek a opečeme na grilu. Jakmile ryba vychladne, zalijeme ji marinádou připravenou z olivového oleje, grilovacího koření, limetkové šťávy a koriandru.

Omytý salát jemně smícháme s klíčky, cibulí a melounem nakrájeným na hrubé hranolky. Avokádo nakrájíme na tlusté proužky, zalijeme citrónovou šťávou a ozdobíme jím salát. Navrch přidáme kousky aromatického lososa a všechno pokropíme zbývající marinádou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural