Velikonoční sekaná plněná vejci

Velikonoční sekaná plněná vejci
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h 10 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Velikonoční sekaná plněná vejci

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 699
Bohyně kuchyně přináší recept na vynikající velikonoční sekanou s překvapením uvnitř! Vařená vejce ukrytá ve šťavnaté sekané jsou skvělou volbou pro každou rodinnou oslavu.

Suroviny

mleté maso (směs hovězí a vepřové) 600 g
vejce 2 ks
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
hořčice Kremžská Avokádo 1 lžíce
strouhanka 4 lžíce
zeleninové ochucovadlo Kucharek Chuť jara 2.5 lžíce
olej slunečnicový podle potřeby

Náplň

vejce vařená natvrdo 3 ks

V míse smíchejte mleté maso, syrová vejce, cibuli opečenou dozlatova na trošce oleje, prolisovaný česnek, hořčici a strouhanku. Přidejte kořenicí směs Kucharek Chuť jara. Díky ní není potřeba směs solit. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne kompaktní směs.

Nejlepší způsob zpracování masa je mačkání ručně a důkladně. Směs se dokonale spojí.

Na pracovní plochu položte potravinářskou fólii. Masovou směs rozprostřete do tvaru obdélníku o tloušťce zhruba 1–2 cm. Doprostřed podélně položte vařená vejce v řadě za sebou.

Pomocí fólie masovou směs zaviňte kolem vajec tak, aby vznikla pevná roláda. Ujistěte se, že vejce jsou dobře obalena masem a nikde nejsou mezery.

Pekáč vymažte olejem nebo máslem a přeneste do něj připravenou sekanou (bez fólie). Můžete ji jemně potřít olejem nebo posypat další troškou kořenicí směsi Kucharek Chuť jara. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 45–60 minut, dokud není sekaná zlatavá a propečená.

Po upečení nechte sekanou chvíli odpočinout, aby se lépe krájela. Nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo čerstvým pečivem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural