Pučálka

Pučálka
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 10 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pučálka

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 698
Bohyně kuchyně přináší recept na tradiční postní pučálku, ideální pro velikonoční období. Skvělé, jednoduché a zdravé jídlo!

Suroviny

hrách suchý zelený 150 g
zeleninové ochucovadlo Kucharek -25% soli 3 lžíce
olej olivový 3 lžíce
máslo 2 lžíce

Na ozdobu

hrachové výhonky 2 hrsti

Příprava tohoto jídla není složitá, jen si předem musíte připravit naklíčený hrách.

Na klíčení používejte pouze zelený celý hrách. Ten důkladně přeberte a nechejte pouze celé kuličky. Ve směsi nesmí být ani půlky hrachu, ani slupky a jiné nečistoty.

Hrách propláchněte v cedníku pod tekoucí vodou. Dejte do sklenice nebo misky a zalijte vodou tak, aby byl hrách důkladně ponořený. Nechejte stát 24 hodin na kuchyňské lince, mimo dosah slunce.

Poté opatrně přelijte do cedníku, propláchněte a dejte zpět do misky nebo sklenice. Přikryjte víčkem nebo potravinářskou folií. Nechejte opět 24 hodin stát, tentokrát už bez vody.

Tento postup opakujte tak dlouho, dokud z hrášku nezačnou vykukovat bílé klíčky. Většinou vám na klíčení stačí tři, čtyři dny.

Naposledy hrách propláchněte v cedníku, nechejte důkladně okapat.

Zahřejte si velkou pánev a dejte na ni opékat hrách. Přidejte k němu olivový olej, máslo i kořenicí směs Kucharek -25% soli. A opékejte společně asi 5 až 8 minut. Hrách by měl začít lehce zlátnout.

Hotový hrášek bude mít příjemnou chuť a bude křupavý. Podle chuti můžete ještě lehce dosolit nebo přidat ještě trochu kořenicí směsi Kucharek -25% soli.


Podávejte teplé, buď doprostřed stolu a všichni si nabírejte nebo dejte porci každému na vlastní talíř.


Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural