Zhruba 200 ml mléka ohřejte tak, aby bylo vlažné. Dejte do něj lžíci mouky a lžíci cukru. Rozmíchejte a nadrobte do něj kostku droždí. Nechejte přibližně 10 minut na teplém místě. Po této době vyskočí na povrchu bublinky - kvásek je připravený.
Mezitím si prosijte do mísy mouku se špetkou soli, skořicí a cukrem. Smíchejte. Ideální je, když máte robota nebo si těsto zaděláte v domácí pekárně. Ušetříte si práci.
K mouce s cukrem nalijte kvásek, přidejte žloutky, rozpuštěné máslo a umíchejte hladké nelepivé těsto. Mléka i mouky mějte připraveno raději více, protože každá mouka jinak přijímá tekutiny, takže můžete potřebovat pokaždé jiné množství.
Těsto nechejte asi hodinu kynout na teplém místě, přikryté potravinářskou folií a utěrkou, aby neoschlo. Hromadu těsta rozdělte na 26 kousků, zhruba stejně velkých. Z těch uválejte dlouhé úzké hady a tvarujeme různé kousky - spirálky, šneky, provazy, cokoliv vás napadne.
Na plechu nechejte dokynout, asi 15 minut. Potřete rozšlehaným žloutkem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečení trvá asi 20 minut. Jidáše musí být pěkně zlatavé.
Horké jidáše potřete směsí rozpuštěného másla a medu. Nejlépe chutnají čerstvé, můžete je namazat máslem, džemem, medem. Podle vaší chuti.