Vajíčková pomazánka s máslovým pórkem

Vajíčková pomazánka s máslovým pórkem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Vajíčková pomazánka s máslovým pórkem

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 696
Vajíčková pomazánka není žádná nuda. Hlavně, když ji vyzkoušíte připravit podle Bohyně kuchyně s pórkem a křupavou hrubozrnnou Francouzskou hořčici Avokádo.

Suroviny

vejce 7 ks
pórek 100 g
máslo 1 lžíce
majonéza 100 g
pomazánkové máslo 100 g
hořčice francouzská Avokádo 3 lžíce
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo podle chuti

Uvařte vejce natvrdo. Dejte vejce do vroucí vody a vařte 8–10 minut. Poté je zchlaďte pod studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

Omyjte pórek a nakrájejte na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nakrájený pórek. Opékejte na mírném ohni, dokud nezměkne. Nechejte vychladnout.

Do mísy dejte nakrájená vejce, opečený pórek, hrubozrnnou hořčici, pomazánkové máslo a majonézu. Vše důkladně promíchejte.

Osolte a opepřete podle chuti. Pokud chcete, můžete přidat jemně nasekanou pažitku nebo petrželku.

Podávejte na čerstvém pečivu (například na chlebu, bagetě nebo rohlíku).

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural