Plátky vepřové krkovice rozklepejte natenko. Z obou stran důkladně okořeňte ochucovadlem Zdravita. Nechejte chvilku odležet při pokojové teplotě.
Cibuli nakrájejte najemno a dejte opékat do velké pánvičky na rozehřátý olej. Až zprůhlední, přidejte nadrobno nakrájenou papriku. Po jejím změknutí do pánvičky vylijte rozmíchaná vajíčka. Ochuťte Zdravitou a můžete i špetkou soli, jak bude potřeba. Umíchejte klasickou vaječinu - míchaná vajíčka. Nechejte hodně vychladnout a poté do vajíček vmíchejte žervé.
Na každý plátek krkovice natřete jednu čtvrtinu náplně a na ni naskládejte listy čerstvého špenátu. Pevně zaviňte a zajistěte potravinářským provázkem.
Zprudka opečte na rozpáleném tuku, podlijte 1 dcl vody nebo vývaru, přiklopte poklicí a podle potřeby duste doměkka. Kontrolujte a pokud to bude nutné, přidejte ještě tekutinu.
Až je maso měkké, sundejte pánvičku z plotny a nechejte maso 10 minut odpočinout. Poté nakrájejte na plátky a podávejte s oblíbenou přílohou.