Plněná vepřová krkovice

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h 20 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Plněná vepřová krkovice

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 693
Možností, čím naplnit roládu z vepřového masa, je mnoho. Bohyně kuchyně použila na plněnou vepřovou krkovici jemnou směs vajíček, papriky a žervé.

Suroviny

vepřová krkovice 4 plátky
ochucovadlo Zdravita Kucharek 3 lžíce
olej nebo sádlo podle potřeby

Náplň

vejce 5 ks
cibule 2 ks
paprika červená 2 ks
olej olivový 2 lžíce
ochucovadlo Zdravita Kucharek 2 lžičky
sůl podle chuti
žervé 160 g
čerstvý špenát 100 g

Plátky vepřové krkovice rozklepejte natenko. Z obou stran důkladně okořeňte ochucovadlem Zdravita. Nechejte chvilku odležet při pokojové teplotě.

Cibuli nakrájejte najemno a dejte opékat do velké pánvičky na rozehřátý olej. Až zprůhlední, přidejte nadrobno nakrájenou papriku. Po jejím změknutí do pánvičky vylijte rozmíchaná vajíčka. Ochuťte Zdravitou a můžete i špetkou soli, jak bude potřeba. Umíchejte klasickou vaječinu - míchaná vajíčka. Nechejte hodně vychladnout a poté do vajíček vmíchejte žervé.

Na každý plátek krkovice natřete jednu čtvrtinu náplně a na ni naskládejte listy čerstvého špenátu. Pevně zaviňte a zajistěte potravinářským provázkem.

Zprudka opečte na rozpáleném tuku, podlijte 1 dcl vody nebo vývaru, přiklopte poklicí a podle potřeby duste doměkka. Kontrolujte a pokud to bude nutné, přidejte ještě tekutinu.

Až je maso měkké, sundejte pánvičku z plotny a nechejte maso 10 minut odpočinout. Poté nakrájejte na plátky a podávejte s oblíbenou přílohou.


Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural