Brambory důkladně omyjte, nechte ve slupce, rozkrojte napůl a vložte je do hrnce s osolenou vodou. Vařte přibližně 10-15 minut, aby byly částečně měkké, ale stále pevné. Poté je slijte a nechejte trochu vychladnout, osušte.
Ve velké míse smíchejte olivový olej s ochucovadlem Chuť jara. Do mísy vsypejte brambory a promíchejte, aby se všechny ochutily.
Připravené brambory položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte přibližně 15 minut, dokud nejsou slupky křupavé a brambory uvnitř měkké.
Čerstvý špenát nasekejte nadrobno. V misce smíchejte tvaroh, olivový olej, nasekaný špenát, prolisovaný česnek a ochucovadlo Kucharek Chuť jara.
Pečené brambory podávejte teplé. Dip podávejte buď přímo na brambory nebo v misce vedle jako přílohu. Ozdobte čerstvými bylinkami dle chuti.