Pečené brambory ve slupce s tvarohovým dipem

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pečené brambory ve slupce s tvarohovým dipem

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 692
Objevte kouzlo jednoduchosti s receptem na pečené brambory ve slupce s tvarohovým dipem ze špenátu a česneku, který pro vás připravila Bohyně kuchyně.

Suroviny

brambory 1 kg
mořská sůl s jodem Avokádo 1 lžíce
olej olivový 3 lžíce
zeleninové ochucovadlo Kucharek Chuť jara 1 lžička

Dip

polotučný tvaroh 350 g
čerstvý špenát 100 g
česnek 3 stroužky
olej olivový 2 lžíce
zeleninové ochucovadlo Kucharek Chuť jara 1 lžička

Brambory důkladně omyjte, nechte ve slupce, rozkrojte napůl a vložte je do hrnce s osolenou vodou. Vařte přibližně 10-15 minut, aby byly částečně měkké, ale stále pevné. Poté je slijte a nechejte trochu vychladnout, osušte.

Ve velké míse smíchejte olivový olej s ochucovadlem Chuť jara. Do mísy vsypejte brambory a promíchejte, aby se všechny ochutily.

Připravené brambory položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte přibližně 15 minut, dokud nejsou slupky křupavé a brambory uvnitř měkké.

Čerstvý špenát nasekejte nadrobno. V misce smíchejte tvaroh, olivový olej, nasekaný špenát, prolisovaný česnek a ochucovadlo Kucharek Chuť jara.

Pečené brambory podávejte teplé. Dip podávejte buď přímo na brambory nebo v misce vedle jako přílohu. Ozdobte čerstvými bylinkami dle chuti.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural