Krémová mrkvová polévka se zázvorem a pomeranči

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Krémová mrkvová polévka se zázvorem a pomeranči

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 691
Tajemství lahodné chuti krémové mrkvové polévky se zázvorem a pomeranči, kterou vytvořila Bohyně kuchyně, spočívá v dokonale vyvážené kombinaci chutí a vůní.

Suroviny

kokosový tuk 1 lžíce
mrkev 500 g
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
voda 500 ml
mléko kokosové 400 ml
kurkuma It´s Natural 1 lžička
zázvor čerstvý 1 lžička
pomeranč 1 ks
mořská sůl s jodem Avokádo 1 lžička
pepř černý mletý It’s Natural podle chuti

Na ozdobení

mrkev 1 ks
máslo 1 lžíce

V hrnci zahřejte kokosový tuk a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte nasekaný česnek. Až začne cibule s česnekem zlátnout, přidejte do hrnce mrkev nastrouhanou nahrubo a najemno nastrouhaný zázvor. Opékejte přibližně 3 minuty a zasypejte kurkumou. Promíchejte, zalijte vodou a kokosovým mlékem.

Přidejte pomeranč nakrájený na kousky. Dochuťte solí a pepřem.

Vařte do změknutí mrkve, což je díky tomu, že jsme ji nastrouhali, celkem krátce, přibližně 10 minut.

Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Polévku podávejte v nahřátých talířích a ozdobte tenkými plátky mrkve, kterou jste krátce opekli na másle. Skvěle se hodí také nejrůznější microgreens nebo zelené bylinky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural