Pečený losos na máslovém pórku

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pečený losos na máslovém pórku

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 689
Že prý bez práce nejsou koláče. Bohyně kuchyně vám ukáže, že pečený losos na máslovém pórku je oběd, který připravíte téměř bez práce.

Suroviny

filet z lososa 4 ks
pórek 3 ks
mrkev 1 ks
máslo 100 g
olej olivový 1 lžíce
kořenicí směs Ryby Avokádo 2 lžíce
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti

Filety z lososa lehce potřete olivovým olejem a ze všech stran okořeňte směsí koření Ryby.

Pórek nakrájejte na kolečka a vsypejte do většího pekáče. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a promíchejte. Můžete posypat zbylým kořením.

Na zeleninu naskládejte okořeněné filety, kůží dolů. Obsah pekáče zaskládejte tenkými plátky másla.

Přiklopte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 20 minut.

Poté víko odklopte, otočte filety kůží nahoru a dopečte ještě přibližně 5 až 10 minut bez víka.

Ihned podávejte. Ideální přílohou jsou vařené brambory.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural