Banoffee

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Banoffee

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 688
Bohyně kuchyně vás naučí božský dezert! Karamelové banány s krémem z bílé čokolády - to je banoffee.

Suroviny

banány 4 ks
třtinový cukr 6 lžic
máslo 3 lžíce
rum podle chuti
salko karamelové 400 g
bílá čokoláda 200 g
smetana ke šlehání 100 g
cantuccini 150 g
skořice mletá Avokádo 1 lžička
mascarpone 250 g

Smetanu vlijte do hrnce a přiveďte k varu. Stáhněte z plotny a vsypejte do smetany nalámanou bílou čokoládu (nebo čokoládové pecky, máte-li). Nechejte 5 minut stát a poté vymíchejte metličkou do hladké hmoty. Nechejte vychladnout. Po vychladnutí vmíchejte do mascarpone. Míchejte tak dlouho, až je krém kompaktní.

Banány nakrájejte na kolečka.

Ve velkém hrnci nebo na pánvičce rozpusťte cukr na karamel. Až jsou krystalky cukru rozpuštěné, vypněte plotnu a vmíchejte metličkou kousky másla. Přilijte také rum, vsypejte skořici a umíchejte hladký karamel. Do něj dejte kolečka banánu a opatrně promíchejte, a na velice mírnou teplotu banán ještě trochu prohřejte. Nechejte stranou.

Cantuccini nasekejte ostrým nožem.

Připravte si skleničky a do nich střídejte vrstvy - sušenky, krém s bílou čokoládou, karamelové Salko a banány v karamelu. Zakončete vrstvou krému s bílou čokoládou a na něj dejte pár karamelových banánů.

Podávejte vychlazené.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural