Smetanu vlijte do hrnce a přiveďte k varu. Stáhněte z plotny a vsypejte do smetany nalámanou bílou čokoládu (nebo čokoládové pecky, máte-li). Nechejte 5 minut stát a poté vymíchejte metličkou do hladké hmoty. Nechejte vychladnout. Po vychladnutí vmíchejte do mascarpone. Míchejte tak dlouho, až je krém kompaktní.
Banány nakrájejte na kolečka.
Ve velkém hrnci nebo na pánvičce rozpusťte cukr na karamel. Až jsou krystalky cukru rozpuštěné, vypněte plotnu a vmíchejte metličkou kousky másla. Přilijte také rum, vsypejte skořici a umíchejte hladký karamel. Do něj dejte kolečka banánu a opatrně promíchejte, a na velice mírnou teplotu banán ještě trochu prohřejte. Nechejte stranou.
Cantuccini nasekejte ostrým nožem.
Připravte si skleničky a do nich střídejte vrstvy - sušenky, krém s bílou čokoládou, karamelové Salko a banány v karamelu. Zakončete vrstvou krému s bílou čokoládou a na něj dejte pár karamelových banánů.
Podávejte vychlazené.