Asijské nudle s kuřecím masem a pak choi

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Světová kuchyně
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Asijské nudle s kuřecím masem a pak choi

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 687
Bohyně kuchyně pro vás má recept na bleskurychlé asijské nudle s kuřecím masem, zeleninou a čínským zelím pak choi. Dopřejte si trochu exotiky i ve své kuchyni.

Suroviny

čínské nudle 500 g
kuřecí prsa 300 g
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
sůl 1 lžička
čínské zelí Pak-Choi 4 ks
hlíva ústřičná 100 g
mrkev 100 g
sweet chilli omáčka 6 lžic
worcestrová omáčka Kucharek 6 lžic
olej slunečnicový 4 lžíce

Na posypání

sezamová semínka podle chuti

Čínské nudle dejte do velkého hrnce, zalijte horkou vodou a nechejte tak dlouho, dokud nudle nezměknou. Řiďte se návodem na obalu, který se podle druhu nudlí a značky může lišit.

Ve velké pánvi (ideální je wok) zahřejte olej a vsypejte na něj mrkev nakrájenou na kolečka, cibuli nakrájenou na půlkolečka, nahrubo nasekaný česnek a nakrájenou hlívu.

Společně opékejte 5 minut a poté přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa. Osolte, promíchejte a opékejte dalších přibližně 5 minut.

Přidejte worcester, sweet chilli omáčku, na nudličky nakrájené pak choi a scezené čínské nudle.

Promíchejte a společně 5 minut prohřívejte. Podle potřeby můžete přidat i trochu vody, ideálně té, ve které jste vařili nudle.

Ihned podávejte.

Náš tip: Můžete zasypat sezamovými semínky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural