Pomazánka z pečeného celeru

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pomazánka z pečeného celeru

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 685
Pomazánka z pečeného celeru podle Bohyně kuchyně je skvělá nejen na svačiny, ale i na chlebíčky nebo jednohubky. Překvapte své hosty touto výjimečnou chuťovkou.

Suroviny

pomazánkové máslo 100 g
bulvový celer 200 g
olej olivový 4 lžíce
cibule 1 ks
vlašské ořechy hrst
česnek sušený Avokádo 2 lžičky
tymián Avokádo 2 lžičky
sůl špetka

Celer oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky vložte do pekáče a zakápněte olivovým olejem.

Ochuťte solí, 1 lžičkou sušeného česneku a 1 lžičkou tymiánu.

Přiklopte víkem. Pečte 30 minut na 210 °C.

Pomazánkové máslo, vychladlý obsah pekáče, zbytek sušeného česneku a tymiánu, vložte do mixéru. Rozmixujte dohladka.

Vmíchejte nasekané ořechy a podle chuti můžete ještě doladit solí, případně špetkou pepře.

Namažte na pečivo a ozdobte podle chuti. Podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural