Tortilla s trhaným kuřecím a zeleninou

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Zapékání

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Tortilla s trhaným kuřecím a zeleninou

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 682
Tip na rychlý oběd nebo večeři z kuchyňských přebytků a lahodné zimní zeleniny podle Bohyně kuchyně. Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí trhané maso zapečené v tortille s chutnou máslovou zeleninou.

Suroviny

kuřecí maso 300 g
mrkev 300 g
růžičková kapusta 100 g
cibule 2 ks
česnek 3 stroužky
máslo 100 g
kořenicí směs Koření na kuře It’s Natural 2 lžičky
sůl špetka
tortilla 4 ks
parmezán 120 g

Na recept můžete použít vařené kuřecí maso z vývaru, zbylé maso z pečeného kuřete, nebo můžete na tento recept upéct kousek kuřete. Kuřecí maso natrhejte vidličkou.

Ve velké pánvi zahřejte máslo a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Opékejte 3 minuty a poté přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a na kousky nakrájenou kapustu.

Vsypejte koření a velice jemně osolte. Opékejte přibližně 8 minut na střední teplotě. Nakonec vmíchejte natrhané maso. Prohřejte 2 minuty a sundejte pánvičku z plotny.

Připravte si tortillu. Na polovinu naneste směs kuřecího masa a zeleniny. Zasypejte čtvrtinou parmezánu a tortillu přeložte na polovinu. Teď můžete zapéct pod grilem v troubě, nebo v elektrickém grilu či sendvičovači.

Ihned podávejte, ale skvěle chutná tato tortilla i studená.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural