Bramborové placky s uzeným lososem a koprovým dipem

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Bramborové placky s uzeným lososem a koprovým dipem

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 681
Bohyně kuchyně vám poradí, jak připravit bramborové placky v troubě a čím je doladit k dokonalosti. Stačí jen bio koření, trochu dipu, plátek lososa a snítek čerstvého kopru.

Bramborové placky

brambory 1 kg
vejce 4 ks
polohrubá mouka 4 lžíce
sůl 1 lžička
koření na brambory It’s Natural 2 lžíce

Koprový dip

zakysaná smetana 400 g
sůl podle chuti
česnek sušený It’s Natural 1 lžička
pepř černý mletý It’s Natural špetka
čerstvý kopr 4 lžíce

Uzený losos

uzený losos 200 g
čerstvý kopr na ozdobení

Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo. V misce smíchejte s vejci a polohrubou moukou. Ochuťte kořením na brambory a solí. Nebojte se ochutnat a podle chuti přidat koření nebo sůl.

Z těsta tvořte placičky na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 210 °C. Ideální program je Turbo gril. Pokud ho vaše trouba nemá, zvolte program Gril. Pečte 18 - 20 minut dozlatova.

Mezitím si připravte koprový dip. Jednoduše tak, že do zakysané smetany vmícháte najemno nasekaný kopr a ochuťte solí, sušeným česnekem a pepřem.

Hotové placky vyndejte z trouby, na každou dejte trochu dipu, plátek uzeného lososa a snítku čerstvého kopru.

Ihned podávejte.

Toto jídlo chutná skvěle i studené.

Náš tip: Pokud připravíte menší bramborové placičky, budou se hodit jako skvělá jednohubka pro hosty.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural