Připravte si pekáč s víkem a dejte do něj papriku a rajčata nakrájené na čtvrtky, mrkev na špalíčky, cibuli na čtvrtky a oloupané stroužky česneku. Ochuťte 1 lžící kořenicí směsí Zdravita a zalijte olivovým olejem.
Obsah pekáče promíchejte a přiklopte víkem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, 30 minut. Mezitím si uvařte špagety.
Do velkého hrnce nalijte vodu a nasypejte do něj 2 lžíce Zdravity. Přidejte 1 lžíci soli. Až voda začne vřít, vložte do ní připravené špagety a vařte dokud nebudou měkké.
Do hrnečku si odeberte vodu, ve které se špagety vařily, budete jí potřebovat asi 100 ml.
Upečenou zeleninu dejte do mixéru nebo rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte k ní ricottu a zhruba půl hrnku vody, ve které se vařily špagety. Rozmixujte dohladka. Požadovanou hustotu můžete doladit další vodou z vaření těstovin.
Do omáčky přidejte uvařené špagety a promíchejte. Na talíři posypejte nastrouhanou goudou a petrželovou natí.