Špagety s omáčkou z pečené zeleniny

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Špagety s omáčkou z pečené zeleniny

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 680
Rychlé těstoviny s jednoduchou omáčkou z pečené zeleniny podle Bohyně kuchyně.

Suroviny

špagety 400 g
červená paprika 200 g
rajčata 300 g
mrkev 200 g
cibule 100 g
česnek 4 stroužky
olivový olej 4 lžíce
ochucovadlo Zdravita Kucharek 3 lžíce
sůl 1 lžíce
ricotta 150 g
gouda 100 g
čerstvá petrželová nať 2 hrsti

Připravte si pekáč s víkem a dejte do něj papriku a rajčata nakrájené na čtvrtky, mrkev na špalíčky, cibuli na čtvrtky a oloupané stroužky česneku. Ochuťte 1 lžící kořenicí směsí Zdravita a zalijte olivovým olejem.

Obsah pekáče promíchejte a přiklopte víkem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, 30 minut. Mezitím si uvařte špagety.

Do velkého hrnce nalijte vodu a nasypejte do něj 2 lžíce Zdravity. Přidejte 1 lžíci soli. Až voda začne vřít, vložte do ní připravené špagety a vařte dokud nebudou měkké.

Do hrnečku si odeberte vodu, ve které se špagety vařily, budete jí potřebovat asi 100 ml.

Upečenou zeleninu dejte do mixéru nebo rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte k ní ricottu a zhruba půl hrnku vody, ve které se vařily špagety. Rozmixujte dohladka. Požadovanou hustotu můžete doladit další vodou z vaření těstovin.

Do omáčky přidejte uvařené špagety a promíchejte. Na talíři posypejte nastrouhanou goudou a petrželovou natí.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural