Květáková krémová polévka s ovesnými vločkami

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Zima
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Květáková krémová polévka s ovesnými vločkami

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 679
Bohyně kuchyně dobře ví, že v chladném zimním počasí vás nejvíce zahřeje krémová květáková polévka obohacená o výživné křupavé ovesné vločky.

Suroviny

květák 400 g
cibule 1 ks
máslo 2 lžíce
olivový olej 2 lžíce
voda 800 ml
bylinkový bujon Kucharek 1 ks
smetana ke šlehání 100 ml
pomazánkové máslo 70 g
pepř černý mletý Avokádo špetka
sůl ½ lžičky
ovesné vločky 80 g

Květák rozeberte na růžičky. Můžete použít i silný středový stonek, který nakrájejte na kostičky.

V hrnci zahřejte máslo a olivový olej a dejte do něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Po 5 minutách přidejte i květák a opékejte společně.

Až začne cibule i kousky květáku zlátnout, zalijte je vodou. Přidejte bylinkový bujon a vařte 10 minut.

Poté rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu, pomazánkové máslo, ochuťte pepřem a podle potřeby i solí. Ještě jednou promixujte, aby byla polévka opravdu jemná.

Ovesné vločky opečte dozlatova a nasypejte na naservírovanou polévku.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural