Pečená kořenová zelenina s česnekovým tvarohem

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 55 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Zapékání

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pečená kořenová zelenina s česnekovým tvarohem

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 677
Pečenou zeleninu podle receptu od Bohyně kuchyně skvěle doplní výrazný česnekový tvaroh.

Suroviny

mrkev 400 g
petržel 300 g
šalotka 3 ks
kořenicí směs Bramborák Avokádo 2 lžíce
olivový olej 50 ml

Česnekový tvaroh

polotučný tvaroh 400 g
olivový olej 4 lžíce
česnek sušený v mlýnku Avokádo podle chuti
sůl 2 lžičky

Mrkev i petržel očistěte a rozkrojte podélně napůl. Dejte do pekáčku.

Přidejte šalotku, rozkrojenou na čtvrtky. Ochuťte kořenící směsí Bramborák a zakapejte olivovým olejem.

Podlijte 50 ml vody nebo zeleninového vývaru.

Pečte v troubě vyhřáté na 230 °C, 45 minut.

Tvaroh smíchejte s olivovým olejem, sušeným česnekem a solí, podle chuti.

Podávejte společně se zeleninou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural