Ve vlažné vodě rozmíchejte cukr a nadrobte do ní droždí. Nechejte stát na teplém místě, dokud na povrchu nevyskočí bubliny. Kvásek je připravený k použití.
Smíchejte s oběma moukami, solí a nadrobno nakrájenými sušenými rajčaty v oleji. Ochuťte olejem ze sušených rajčat a sušeným česnekem.
Umíchejte nelepivé těsto, které nechejte půl hodiny kynout v míse, přikryté utěrkou.
Těsto poté rozdělte na 4 díly a vytvarujte bagety. Ty nechejte na pomoučené ploše kynout dalších 10 minut.
Poté je nařízněte ostrým nožem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C, přibližně 20 minut, dozlatova.
Můžete péct na plechu s pečícím papírem nebo na speciálním děrovaném plechu na bagety.
Nechejte vychladnout.