Bagety se sušenými rajčaty a česnekem

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h 20 min
Náročnost:
Druh jídla: Pečivo
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Bagety se sušenými rajčaty a česnekem

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 676
Upečte si snadné bagety podle Bohyně kuchyně. Perfektní chuť jim dodají sušená rajčata.

Suroviny

voda 250 ml
čerstvé droždí 20 g
cukr krupice 1 lžička
polohrubá pšeničná mouka 100 g
hladká pšeničná mouka 400 g
sůl 2 lžičky
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 50 g
česnek sušený Avokádo 2 lžičky
olej ze Sušených rajčat v oleji s bylinkami Avokádo 30 g

Ve vlažné vodě rozmíchejte cukr a nadrobte do ní droždí. Nechejte stát na teplém místě, dokud na povrchu nevyskočí bubliny. Kvásek je připravený k použití.

Smíchejte s oběma moukami, solí a nadrobno nakrájenými sušenými rajčaty v oleji. Ochuťte olejem ze sušených rajčat a sušeným česnekem.

Umíchejte nelepivé těsto, které nechejte půl hodiny kynout v míse, přikryté utěrkou.

Těsto poté rozdělte na 4 díly a vytvarujte bagety. Ty nechejte na pomoučené ploše kynout dalších 10 minut.

Poté je nařízněte ostrým nožem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C, přibližně 20 minut, dozlatova.

Můžete péct na plechu s pečícím papírem nebo na speciálním děrovaném plechu na bagety.

Nechejte vychladnout.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural