Očistěte houby (ideální lesní, ale můžou být i žampiony) a nakrájejte je na menší kousky. Pokud máte sušené houby, namočte je do vody a nechejte nabobtnat. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Nakrájejte starší pečivo (bagety, rohlíky) na kostičky a nasypejte ho na plech. Poklaďte kousky másla a pečte 10 minut na 200 °C.
Na pánvi zahřejte máslo nebo olej a orestujte cibuli dozlatova. Přidejte houby a restujte, dokud nepustí vodu a nezměknou.
Do směsi přidejte pečivo, zalijte mlékem. Přidejte sušený česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
Přidejte do směsi vejce a opět dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Předehřejte troubu na 180 °C. Směs přendejte do vymazané zapékací misky a pečte asi 30-40 minut, dokud povrch není zlatavý a křupavý.
Před podáváním můžete posypat nasekanou petrželkou.
Náš tip: Hubník nakrájejte na plátky a opečte na kousku sádla na pánvičce. Podávejte jako přílohu k omáčce a masu, jako klasický knedlík.