Flambované blumy s povidly
Autor: Roman Staša
ID receptu: 670
Jestli „máte rádi“ pečení dortů a sladkého zhruba jako Roman Staša, takže moc ne, možná si oblíbíte tenhle rychlý dezert, ze kterého se před návštěvou může stát i docela efektní ukázka vašeho talentu. A tu je malé tajemství. Určitě se nikdo nedoví, když si z tohohle receptu uděláte hlavní chod, protože Roman toho spráská pokaždé tolik, že už se tomu kvůli velikosti porce dezert říkat nedá…
Suroviny
tvrdý tvaroh
150
g
měkký tvaroh
250
g
povidla
4
lžíce
třtinový cukr
1
lžíce
citronová kůra sušená Avokádo
½
lžičky
skořice mletá Avokádo
1
lžička
zázvor
½
lžičky
Na flambování
blumy
500
g
třtinový cukr
2
lžíce
meruňkovice
2
lžíce
skořice mletá Avokádo
1
lžička
zázvor mletý Avokádo
¼
lžičky
hřebíček Avokádo
¼
lžičky
Na středně rozpálené pánvi restujte vypeckované a na malé kostky nakrájené blumy spolu s kořením po dobu dvou minut. Poté zalijte meruňkovicí a zapalte. Nechte oheň pomalu vyhasnout a zasypte třtinovým cukrem. Vše 3 minuty provařte a sundejte z plamene. Nechte vychladnout.
Měkký tvaroh s citronovou kůrou, skořicí a třtinovým cukrem vyšlehejte v misce.
V další míse smíchejte tvrdý tvaroh se skořicí, citronovou kůrou a zázvorem a důkladně promíchejte.
Do skleničky dejte 3 lžíce měkkého tvarohu, dvě lžíce flambovaných blum a lžíci povidel. Vše zasypte tvrdým tvarohem.