Flambované blumy s povidly

Autor: Roman Staša
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Párty
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Flambování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Flambované blumy s povidly

Autor: Roman Staša ID receptu: 670
Jestli „máte rádi“ pečení dortů a sladkého zhruba jako Roman Staša, takže moc ne, možná si oblíbíte tenhle rychlý dezert, ze kterého se před návštěvou může stát i docela efektní ukázka vašeho talentu. A tu je malé tajemství. Určitě se nikdo nedoví, když si z tohohle receptu uděláte hlavní chod, protože Roman toho spráská pokaždé tolik, že už se tomu kvůli velikosti porce dezert říkat nedá…

Suroviny

tvrdý tvaroh 150 g
měkký tvaroh 250 g
povidla 4 lžíce
třtinový cukr 1 lžíce
citronová kůra sušená Avokádo ½ lžičky
skořice mletá Avokádo 1 lžička
zázvor ½ lžičky

Na flambování

blumy 500 g
třtinový cukr 2 lžíce
meruňkovice 2 lžíce
skořice mletá Avokádo 1 lžička
zázvor mletý Avokádo ¼ lžičky
hřebíček Avokádo ¼ lžičky

Na středně rozpálené pánvi restujte vypeckované a na malé kostky nakrájené blumy spolu s kořením po dobu dvou minut. Poté zalijte meruňkovicí a zapalte. Nechte oheň pomalu vyhasnout a zasypte třtinovým cukrem. Vše 3 minuty provařte a sundejte z plamene. Nechte vychladnout.

Měkký tvaroh s citronovou kůrou, skořicí a třtinovým cukrem vyšlehejte v misce.

V další míse smíchejte tvrdý tvaroh se skořicí, citronovou kůrou a zázvorem a důkladně promíchejte.

Do skleničky dejte 3 lžíce měkkého tvarohu, dvě lžíce flambovaných blum a lžíci povidel. Vše zasypte tvrdým tvarohem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural