Omeleta se sýrem raclette a slaninovou drobenkou
Autor: Roman Staša
ID receptu: 669
Plánujete v létě vyrážet na dlouhé túry anebo strávit volné dny sportováním? Tak máme pro vás výborný tip od Romana Staši na vydatnou snídani, která vás zasytí, dá vám dostatek energie na celý den a výborně chutná. Protože podle něj ještě nikdo lepší kombinaci k vajíčkům, než je sýr a slanina, nevymyslel. A příprava vám nezabere moc času.
Omeleta
vejce
3
ks
mléko
2
lžíce
slanina
100
g
plátky sýra raclette
30
g
máslo
30
g
čerstvá petržel
hrst
pepř černý hrubě mletý Avokádo
¼
lžičky
paprika sladká mletá Avokádo
¼
lžičky
tymián Avokádo
¼
lžičky
petrželová nať Avokádo
½
lžičky
alpská sůl s jódem Avokádo
½
lžičky
Slaninová drobenka
tymián Avokádo
1
lžička
rozmarýn Avokádo
1
lžička
petrželová nať Avokádo
1
lžička
chilli mleté Avokádo
špetka
pepř černý hrubě mletý Avokádo
podle chuti
alpská sůl s jódem Avokádo
podle chuti
Slaninu nakrájejte na menší kousky nebo plátky.
Na středně rozpálené pánvi je opečte dokřupava. Mezitím v hmoždíři nadrťte koření na slaninovou drobenku. Směs přidejte do pánve se slaninou, nechte minutu provonět a stáhněte z plamene.
V míse rozklepněte vejce, přidejte mléko, pepř, sůl a koření na omeletu. Důkladně promíchejte.
Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte vaječnou směs. Jakmile začne omeleta houstnout, položte na ni plátky sýra raclette.
Sýr nechte lehce rozpustit.
Nakonec omeletu přeložte a zasypte slaninovou drobenkou a hladkolistou petrželí. Ihned podávejte.