Omeleta se sýrem raclette a slaninovou drobenkou

Autor: Roman Staša
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Omeleta se sýrem raclette a slaninovou drobenkou

Autor: Roman Staša ID receptu: 669
Plánujete v létě vyrážet na dlouhé túry anebo strávit volné dny sportováním? Tak máme pro vás výborný tip od Romana Staši na vydatnou snídani, která vás zasytí, dá vám dostatek energie na celý den a výborně chutná. Protože podle něj ještě nikdo lepší kombinaci k vajíčkům, než je sýr a slanina, nevymyslel. A příprava vám nezabere moc času.

Omeleta

vejce 3 ks
mléko 2 lžíce
slanina 100 g
plátky sýra raclette 30 g
máslo 30 g
čerstvá petržel hrst
pepř černý hrubě mletý Avokádo ¼ lžičky
paprika sladká mletá Avokádo ¼ lžičky
tymián Avokádo ¼ lžičky
petrželová nať Avokádo ½ lžičky
alpská sůl s jódem Avokádo ½ lžičky

Slaninová drobenka

tymián Avokádo 1 lžička
rozmarýn Avokádo 1 lžička
petrželová nať Avokádo 1 lžička
chilli mleté Avokádo špetka
pepř černý hrubě mletý Avokádo podle chuti
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti

Slaninu nakrájejte na menší kousky nebo plátky.

Na středně rozpálené pánvi je opečte dokřupava. Mezitím v hmoždíři nadrťte koření na slaninovou drobenku. Směs přidejte do pánve se slaninou, nechte minutu provonět a stáhněte z plamene.

V míse rozklepněte vejce, přidejte mléko, pepř, sůl a koření na omeletu. Důkladně promíchejte.

Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte vaječnou směs. Jakmile začne omeleta houstnout, položte na ni plátky sýra raclette.

Sýr nechte lehce rozpustit.

Nakonec omeletu přeložte a zasypte slaninovou drobenkou a hladkolistou petrželí. Ihned podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural