Chleba s hummusem a nakládanou ředkvičkou
Autor: Roman Staša
ID receptu: 668
Hummus dnes už koupíte v každém lepším obchodě, ale i když si vyberete sebelepšího výrobce, podle Romana Staši ten doma připravený stejně chutná nejlíp. A rozhodně se toho nebojte, protože postup je celkem jednoduchý, a navíc pak můžete doma vymýšlet spousty příchutí a variant, jak hummus vylepšíte přesně, tak, aby vám chutnal nejvíc.
Suroviny
ředkvičky
5
ks
vinný ocet
2
lžíce
himálajská sůl Avokádo
podle chuti
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo
podle chuti
Hummus
cizrna
400
g
tahini
4
lžíce
citronová šťáva
3
lžíce
česnek
3
stroužky
olivový olej
3
lžíce
kmín mletý Avokádo
¼
lžičky
paprika sladká mletá Avokádo
½
lžičky
citronová kůra sušená Avokádo
1
lžička
himálajská sůl Avokádo
¼
lžičky
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo
¼
lžičky
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo
3
ks
sušená rajčata s česnekem a bazalkou Avokádo
2
lžíce
česnek medvědí sušený Avokádo
2
lžíce
hořčice francouzská Avokádo
1
lžíce
Cizrnu, tahini, citronovou šťávu, citronovou kůru, česnek, olivový olej, kmín, papriku, pepř a sůl vložte do misky. Tyčovým mixérem vše vymixujte do hrubé husté pasty.
Vzniklý hummus zabalte do fresh fólie a dejte do lednice alespoň 30 minut před podáváním chladit.
Poté hummus rozdělte do dvou misek. Směs v první misce dochuťte sušenými rajčaty v oleji a sušenými rajčaty s česnekem a bazalkou.
Do druhé misky přidejte medvědí česnek s francouzskou hořčicí. Obě směsi důkladně promíchejte.
Chleba nebo bagetu nakrájejte na silnější plátky. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a vložte je do mísy. Zakápněte octem. Osolte, opepřete a lehce promíchejte. Marinujte 15 minut.
Hummus servírujte na pečivu s nakládanými ředkvičkami.