Chleba s hummusem a nakládanou ředkvičkou

Autor: Roman Staša
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost:
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Chleba s hummusem a nakládanou ředkvičkou

Autor: Roman Staša ID receptu: 668
Hummus dnes už koupíte v každém lepším obchodě, ale i když si vyberete sebelepšího výrobce, podle Romana Staši ten doma připravený stejně chutná nejlíp. A rozhodně se toho nebojte, protože postup je celkem jednoduchý, a navíc pak můžete doma vymýšlet spousty příchutí a variant, jak hummus vylepšíte přesně, tak, aby vám chutnal nejvíc.

Suroviny

ředkvičky 5 ks
vinný ocet 2 lžíce
himálajská sůl Avokádo podle chuti
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo podle chuti

Hummus

cizrna 400 g
tahini 4 lžíce
citronová šťáva 3 lžíce
česnek 3 stroužky
olivový olej 3 lžíce
kmín mletý Avokádo ¼ lžičky
paprika sladká mletá Avokádo ½ lžičky
citronová kůra sušená Avokádo 1 lžička
himálajská sůl Avokádo ¼ lžičky
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo ¼ lžičky
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 3 ks
sušená rajčata s česnekem a bazalkou Avokádo 2 lžíce
česnek medvědí sušený Avokádo 2 lžíce
hořčice francouzská Avokádo 1 lžíce

Cizrnu, tahini, citronovou šťávu, citronovou kůru, česnek, olivový olej, kmín, papriku, pepř a sůl vložte do misky. Tyčovým mixérem vše vymixujte do hrubé husté pasty.

Vzniklý hummus zabalte do fresh fólie a dejte do lednice alespoň 30 minut před podáváním chladit.

Poté hummus rozdělte do dvou misek. Směs v první misce dochuťte sušenými rajčaty v oleji a sušenými rajčaty s česnekem a bazalkou.

Do druhé misky přidejte medvědí česnek s francouzskou hořčicí. Obě směsi důkladně promíchejte.

Chleba nebo bagetu nakrájejte na silnější plátky. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a vložte je do mísy. Zakápněte octem. Osolte, opepřete a lehce promíchejte. Marinujte 15 minut.

Hummus servírujte na pečivu s nakládanými ředkvičkami.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural