Candát s kroupami
Autor: Roman Staša
ID receptu: 667
Jestli už vás nebaví pořád dokola ryba se salátem nebo zeleninou, Roman Staša má pro vás recept na hodně zajímavou přílohu. Tenhle recept je složen z tradičních českých surovin a věřte, že jestli candát ještě není součástí vašeho jídelníčku, tenhle recept bude možná tou správnou motivací ke změně.
Na rybu
candát
600
g
máslo
90
g
hladkolistá petržel (jemně nasekaná)
hrst
Marináda na rybu
olivový olej
1
dcl
majoránka Avokádo
1
lžička
oregáno Avokádo
1
lžička
tymián Avokádo
1
lžička
rozmarýn Avokádo
1
lžička
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo
½
lžičky
himálajská sůl Avokádo
podle chuti
Na kroupy
kroupy
200
g
malá cibule jemně nasekaná
1
ks
česnek prolisovaný
2
stroužky
olivový olej
1
lžíce
tymián Avokádo
1
lžička
kurkuma Avokádo
½
lžičky
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo
podle chuti
himálajská sůl Avokádo
podle chuti
Kroupy propláchněte a podle návodu na obalu vařte v osolené vodě 20 minut.
V misce smíchejte všechny ingredience na marinádu. Vzniklou směsí přelijte rybu a nechte ji 15 minut marinovat.
Rozpalte pánev na střední teplotu a přidejte 40 g másla. Položte candáta kůží dolů na rozpálenou pánev a restujte 4 minuty. Poté přidejte 50 g másla a 2 minuty přelévejte.
V další pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte v něm nasekanou cibulku a česnek dozlatova. Přidejte uvařené kroupy, tymián, kurkumu, sůl a pepř. Promíchejte a lehce zarestujte.
Candáta servírujte na kroupách a vše zasypejte petrželí nasekanou najemno.