Candát s kroupami

Autor: Roman Staša
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Candát s kroupami

Autor: Roman Staša ID receptu: 667
Jestli už vás nebaví pořád dokola ryba se salátem nebo zeleninou, Roman Staša má pro vás recept na hodně zajímavou přílohu. Tenhle recept je složen z tradičních českých surovin a věřte, že jestli candát ještě není součástí vašeho jídelníčku, tenhle recept bude možná tou správnou motivací ke změně.

Na rybu

candát 600 g
máslo 90 g
hladkolistá petržel (jemně nasekaná) hrst

Marináda na rybu

olivový olej 1 dcl
majoránka Avokádo 1 lžička
oregáno Avokádo 1 lžička
tymián Avokádo 1 lžička
rozmarýn Avokádo 1 lžička
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo ½ lžičky
himálajská sůl Avokádo podle chuti

Na kroupy

kroupy 200 g
malá cibule jemně nasekaná 1 ks
česnek prolisovaný 2 stroužky
olivový olej 1 lžíce
tymián Avokádo 1 lžička
kurkuma Avokádo ½ lžičky
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo podle chuti
himálajská sůl Avokádo podle chuti

Kroupy propláchněte a podle návodu na obalu vařte v osolené vodě 20 minut.

V misce smíchejte všechny ingredience na marinádu. Vzniklou směsí přelijte rybu a nechte ji 15 minut marinovat.

Rozpalte pánev na střední teplotu a přidejte 40 g másla. Položte candáta kůží dolů na rozpálenou pánev a restujte 4 minuty. Poté přidejte 50 g másla a 2 minuty přelévejte.

V další pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte v něm nasekanou cibulku a česnek dozlatova. Přidejte uvařené kroupy, tymián, kurkumu, sůl a pepř. Promíchejte a lehce zarestujte.

Candáta servírujte na kroupách a vše zasypejte petrželí nasekanou najemno.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural