Omyjte a nakrájejte houby na plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte jemně nakrájenou cibuli a restujte do sklovata. Přidejte nasekaný česnek a houby a restujte několik minut, dokud houby nezměknou.
Přidejte rýži do pánve a míchejte, dokud nezačne být průsvitná.
Přilijte prosecco a míchejte, dokud se alkohol neodpaří. Snižte teplotu a postupně přidávejte vývar po jedné naběračce, přičemž stále míchejte, dokud rýže nevstřebá tekutinu. Tento proces opakujte, dokud rýže nebude krémová a al dente (asi 18-20 minut).
Odstavte rizoto z ohně, přidejte máslo a strouhaný parmezán, dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Nechte chvíli odpočinout.
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky. Do misky dejte koření, sůl, pepř a trochu olivového oleje. V této směsi obalte kuřecí kousky. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova a ihned po vyndání z oleje obalte v najemno nastrouhaném parmezánu.
Na talíř naservírujte porci houbového rizota a navrch položte kousky kuřecího masa. Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte horké.