Rizoto s houbami a kuřecími kousky v parmezánu

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Houbová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Rizoto s houbami a kuřecími kousky v parmezánu

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 665
Vychutnejte si příjemně kořeněné houbové rizoto s kuřetem a parmezánem v podání Bohyně kuchyně.

Rizoto

rýže arborio 300 g
čerstvé houby 200 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
prosecco 100 ml
zeleninový nebo kuřecí vývar 1 l
máslo 50 g
strouhaný parmezán 50 g
olivový olej podle chuti
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
kořenicí směs Kuře citron-rozmarýn Avokádo 1 lžička
čerstvá petrželka na ozdobení
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Kuřecí maso

kuřecí prsa 2 ks
strouhaný parmezán 80 g
kořenicí směs Kuře citron-rozmarýn Avokádo 1 lžíce
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
olivový olej podle chuti
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Rizoto

Omyjte a nakrájejte houby na plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte jemně nakrájenou cibuli a restujte do sklovata. Přidejte nasekaný česnek a houby a restujte několik minut, dokud houby nezměknou.

Přidejte rýži do pánve a míchejte, dokud nezačne být průsvitná.

Přilijte prosecco a míchejte, dokud se alkohol neodpaří. Snižte teplotu a postupně přidávejte vývar po jedné naběračce, přičemž stále míchejte, dokud rýže nevstřebá tekutinu. Tento proces opakujte, dokud rýže nebude krémová a al dente (asi 18-20 minut).

Odstavte rizoto z ohně, přidejte máslo a strouhaný parmezán, dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Nechte chvíli odpočinout.

Kuřecí maso

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky. Do misky dejte koření, sůl, pepř a trochu olivového oleje. V této směsi obalte kuřecí kousky. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova a ihned po vyndání z oleje obalte v najemno nastrouhaném parmezánu.

Servírování

Na talíř naservírujte porci houbového rizota a navrch položte kousky kuřecího masa. Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte horké.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural