Podzimní ragú z vepřové krkovice s houbami

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 h
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Podzimní ragú z vepřové krkovice s houbami

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 664
Zpestřete si podzim skvělým ragú z vepřové krkovice v podání Bohyně kuchyně, ve kterém se spojuje šťavnatá chuť vepřového masa s bohatou chutí lesních hub a slaniny pro dokonalý gurmánský zážitek.

Suroviny

vepřová krkovice 600 g
anglická slanina 200 g
lesní houby nebo žampiony 250 g
velká cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
mrkev 1 ks
rajčatový protlak 2 lžíce
červené víno 250 ml
hovězí vývar 500 ml
olivový olej 2 lžíce
kořenicí směs Roštěnky Avokádo 3 lžíce
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
tagliatelle 400 g

Vepřovou krkovici nakrájejte na kostky, slaninu na menší kousky, houby očistěte. Menší houby můžete nechat vcelku, větší překrojte napůl nebo na čtvrtiny. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte a mrkev na malé kostičky.

V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte slaninu a nechte ji opéct dozlatova. Poté přidejte nakrájenou krkovici a opékejte dohněda. Vyjměte maso a slaninu z pánve a odložte stranou.

Ve stejné pánvi osmahněte cibuli do sklovata. Přidejte česnek a mrkev, a krátce orestujte. Poté přidejte houby a opékejte, dokud nezměknou.

Do pánve vraťte maso a slaninu, vsypejte koření a pár minut opékejte. Přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte. Zalijte červeným vínem a nechte chvíli vařit, dokud se alkohol neodpaří.

Přilijte hovězí vývar, přidejte tymián, bobkové listy, sůl a pepř. Přikryjte poklicí a nechte na mírném ohni dusit asi 1,5 hodiny, nebo dokud maso není měkké.

Tagliatelle uvařte těsně před podáváním, podle návodu na obalu. Ragú podávejte na tagliatelle, ozdobte čerstvými bylinkami dle chuti.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural