Dýňová polévka s kořenovou zeleninou

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 50 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Dýňová polévka s kořenovou zeleninou

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 660
Vychutnejte si mnohem lepší dýňovou polévku v kombinaci s kořenovou zeleninou v podání Bohyně kuchyně.

Suroviny

dýně hokkaido 1 kg
mrkev 2 ks
petržel 1 ks
celer ¼
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
zeleninový vývar 500 ml
olivový olej 1 lžíce
zázvor mletý Avokádo 1 lžička
kurkuma Avokádo 1 lžička
kořenicí směs Kari indické Avokádo ½ lžičky
sůl a pepř podle chuti
citronová šťáva podle chuti
krutony z toastového chleba na ozdobení
pražená dýňová semínka na ozdobení
dýňový olej podle chuti

Dýni, mrkev, petržel a celer omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kousky. Hokkaido dýně není třeba loupat, ale ostatní kořenovou zeleninu ano.

V hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte na jemno nakrájenou cibuli a restujte do sklovata. Poté přidejte nasekaný česnek, mletý zázvor, kari prášek a krátce orestujte, aby se uvolnila vůně koření.

Přidejte nakrájenou dýni a kořenovou zeleninu do hrnce a zalijte zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a vařte přibližně 25 minut, dokud všechna zelenina nezměkne.

Jakmile je zelenina měkká, rozmixujte polévku ponorným mixérem do hladka.

Polévku osolte, opepřete podle chuti a přidejte šťávu z citronu pro zvýraznění chuti.

Polévku podávejte horkou, ozdobenou krutony, dýňovými semínky a dýňovým olejem.

Díky použité kořenové zelenině bude tahle dýňová polévka zase chutnat trochu jinak.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural