Hovězí se sójovou omáčkou, podávané se sójovými nudlemi a zelenou fazolkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Hovězí se sójovou omáčkou, podávané se sójovými nudlemi a zelenou fazolkou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kořenící směs Čína Avokádo 2 lžičky směsi
Zázvor mletý Avokádo 1 lžička koření
Chilli mleté Avokádo
hovězí svíčková 200 g
sojová omáčka 3 lžíce
citrónová šťáva 1 lžíce
Alpská sůl s jódem Avokádo
jarní cibulka 1
čerstvě nasekané lístky koriandru 1 lžíce
vařené zelené fazolky 40 g
sójové těstoviny 150 g
červená paprika 1

Nudle zalijeme vroucí vodou, přikryjeme pokličkou, necháme 2 minuty odležet a následně je scedíme. Zelenou fazolku uvaříme v mírně osolené vodě. Můžeme použit taky mraženou. Hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na plátky nebo proužky.

Na hlubší pánvi nebo ve wok pánvi osmahneme na oleji maso, přidáme cibuli, papriku, fazolky, kukuřičky, česnek a klíčky, ochutíme přípravkem Čína, zázvorem a chilli a smažíme až zelenina a maso budou měkké. Nakonec přidáme nudle a promícháme. Všechno polijeme sójovou omáčkou a citrónovou šťávou.

Ohodnoťte recept