Nejprve si připravte hrušky s dýní. Dýni nakrájejte na malé kostičky, hrušky na kostičky zhruba jednou tak velké. V hrnci zahřejte máslo a vsypejte na něj dýni s hruškami. Na střední teplotu opékejte 10 minut. Vsypejte zázvor, promíchejte a nechejte ještě 2 minuty prohřát.
Banány vyšlehejte nebo vymíchejte s vejci a měkkým máslem. Přidejte mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Nakonec vsypejte nasekanou čokoládu, nasekané pekanové ořechy a dýňová semínka. Umíchejte hladké těsto, do kterého vmíchejte lehce prochladlé hrušky s dýní.
Vlejte do formy na toastový chleba nebo srnčí hřbet, kterou jste vymazali trochou oleje a vysypali polohrubou moukou. Na povrch můžete položit plátky hrušek nebo banánů.
Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, přibližně 60 minut. Jestli je chlebíček hotový, zjistíte zapíchnutím špejle do středu. Nesmí vyjít ven obalená neupečeným těstem.
Nechejte vychladnout a vyklopte z formy.