řecká fazolová polévka

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Cestování
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

řecká fazolová polévka

Autor: Avokádo

Suroviny

Sušené bílé fazole 200 g
cibule 1
česnek 3 stroužky
mrkev 2
celer 2 stonky
rajčata 400 g
rajčatový protlak 50 g
zeleninový vývar 15 l
olivový olej podle chuti
čerstvá petržel hrst
Bobkový list Avokádo 2
Sušená rajčata s česnekem a bazalkou Avokádo 1 lžíce
Petrželová nať Avokádo 1 lžíce
Nové koření Avokádo 4 ks
mořská sůl s jodem podle chuti
Pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Pro přípravu fasolady nejprve dejte namočené a scezené fazole do velkého hrnce s dostatkem vody, aby byly ponořené, přiklopte hrnec pokličkou a vařte, dokud nebudou měkké. Poté je sceďte a vraťte zpátky do hrnce. Mezitím na středním ohni v pánvi zahřejte olivový olej a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Restujte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Poté přidejte najemno nasekaný česnek a restujte další minutu. Následně do pánve přidejte nahrubo nakrájená rajčata a rajčatový protlak a bylinky, promíchejte a vařte 15 minut. Následně restovanou zeleninu s rajčaty přidejte do hrnce s fazolemi. Přilijte vývar a přidejte bobkové listy a nové koření. Osolte a opepřete. Polévku vařte na mírném ohni 40 minut. Poté bobkové listy a nové koření vyndejte. Polévku, ozdobenou najemno nasekanou petrželí, ihned podávejte.

Ohodnoťte recept