salát z pečených paprik s naloženým balkánským sýrem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Cestování
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

salát z pečených paprik s naloženým balkánským sýrem

Autor: Avokádo

Suroviny

červená paprika 3 ks
žlutá paprika 3 ks
balkánský sýr 200 g
olivový olej 2 lžíce
česnek 2 stroužky
slunečnicový olej 3 lžíce
červená cibule 1
čerstvá petržel podle chuti
Citronová kůra Avokádo 1 lžička
Bazalka Avokádo 1 lžíce
Himálajská sůl Avokádo podle chuti
Pepř barevný Mlýnek Avokádo podle chuti

Na marinování sýra

olivový olej 100 ml
balkánský sýr 200 g
Citronová kůra Avokádo 1 lžička
Bazalka Avokádo 1 lžíce
Česnek sušený Avokádo 1 lžička
Paprika sladká mletá Avokádo 1 lžička
Alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
Pepř černý hrubě mletý Avokádo podle chuti

Všechny suroviny na marinování sýra dejte do mísy a důkladně, ale opatrně promíchejte a nechte odpočívat.

Mezitím umyjte papriky, rozpulte je na poloviny a odstraňte semena a bílé části. Papriky položte na plech, přelijte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nezačnou papriky černat, což obvykle trvá asi 15–20 minut. Po upečení papriky vložte do uzavíratelného sáčku nebo misku pokryjte potravinářskou fólií a nechte 7 minut odpočinout – to usnadní loupání. Poté je opatrně oloupejte. Česnek zarestujte dozlatova na pánvi s rozehřátým olejem.

Salát:

Papriky nakrájejte na proužky a dejte do mísy. Přidejte balkánský sýr, bazalku, citronovou kůru a nasekaný česnek. Přidejte tenké plátky červené cibule a hrubě nasekanou petržel. Všechno opatrně promíchejte. Salát ochuťte solí a pepřem.

Ohodnoťte recept