Lilky nakrájejte na plátky, osolte a nechte je hodinu vypotit, poté setřete tekutinu papírovou utěrkou.
Na rozpáleném oleji v pánvi opečte cibuli a česnek. Přidejte mleté maso a restujte dozlatova. Do směsi dále dejte rajčata, kmín, skořici, sůl a pepř a nechte vařit 15 minut na mírném ohni.
Mezitím si připravte bešamelovou omáčku. Rozpalte v hrnci máslo, přidejte mouku a za stálého míchání zprudka povařte. Postupně přilijte mléko a za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř.
Oloupejte brambory a nakrájejte je na plátky. Osolte a opepřete. Vymažte pekáč máslem a vložte do něj vrstvy brambor, lilku a masové směsi. Toto vrstvení opakujte, dokud nevyčerpáte všechny suroviny. Zakončete vrstvou lilku.
Přelijte musaku bešamelovou omáčkou a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 50 minut, dokud není povrch zlatavě hnědý. Nechte chvíli odpočinout a podávejte.