Nejprve si připravte masové koule. Smíchejte mleté maso, cibuli, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, všechny sušené bylinky a strouhanku. Z této směsi vytvořte menší koule a dejte je na hodinu odpočinout do lednice.
Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a uvařte je ve slané vodě, dokud nezměknou. Poté je sceďte a rozmixujte dohladka s máslem a smetanou, sušenou citronovou kůrou, solí a pepřem. Kaši přelijte do espuma nádoby a dejte jednu bombičku. Pokud nemáte espumu, kaši podávejte pouze rozmixovanou dohladka.
Do rozpálené pánve dejte 3 lžíce oleje a lžíci másla. Masové kuličky restujte dozlatova cca 2 minuty z každé strany. Podávejte je na bramborové espumě a vše zasypte petrželí a cibulkou.