smažené kynuté těsto s dipem a medem

Autor: Roman Staša
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Cestování
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

smažené kynuté těsto s dipem a medem

Autor: Roman Staša ID receptu: 653
Maďarská kuchyně je známá i v našich končinách a Roman Staša má pro vás tip. Z názvu receptu asi poznáte, že je to vlastně langoš. U nás známe langoš většinou z poutí a trhů, kde už si ho s nesmyslnou dávkou česneku, kečupu a sýra dal každý z nás. Roman vymyslel trošku jiný způsob přípravy a věří, že vás ta kombinace slaného a sladkého nadchne stejně jako jeho.

Suroviny

kynuté těsto 250 g
olej 200 ml
med 2 lžíce
nasekaná petrželka hrst
česnek sušený Avokádo 1 lžička
bazalka Avokádo 1 lžička
himálajská sůl Avokádo podle chuti
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Na dip

majonéza 4 lžíce
kysaná smetany 2 lžíce
česnek 1 stroužek
hladkolistá petržel (jemně nasekaná) hrst

Rozpalte na pánvi olej.

Kynuté těsto rozválejte na tenký plát a nakrájejte na menší kousky. Kousky těsta osmažte z obou stran dozlatova.

Mezitím připravte dip. Smíchejte majonézu, kysanou smetanu a prolisovaný česnek, přidejte všechny sušené bylinky, osolte a opepřete.

Hotové smažené těsto potřete medem a podávejte s dipem. Vše zasypte čerstvou petrželí a ihned podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural