smažené kynuté těsto s dipem a medem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Cestování
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

smažené kynuté těsto s dipem a medem

Autor: Avokádo

Suroviny

Kynuté těsto 250 g
olej 200 ml
med 2 lžíce
nasekaná petrželka hrst
Česnek sušený Avokádo 1 lžička
Bazalka Avokádo 1 lžička
Himálajská sůl Avokádo podle chuti
Pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Na dip

majonéza 4 lžíce
kysaná smetany 2 lžíce
česnek 1 stroužek
hladkolistá petržel (jemně nasekaná) hrst

Rozpalte na pánvi olej.

Kynuté těsto rozválejte na tenký plát a nakrájejte na menší kousky. Kousky těsta osmažte z obou stran dozlatova.

Mezitím připravte dip. Smíchejte majonézu, kysanou smetanu a prolisovaný česnek, přidejte všechny sušené bylinky, osolte a opepřete.

Hotové smažené těsto potřete medem a podávejte s dipem. Vše zasypte čerstvou petrželí a ihned podávejte.

Ohodnoťte recept