smažené kynuté těsto s dipem a medem
Autor: Roman Staša
ID receptu: 653
Maďarská kuchyně je známá i v našich končinách a Roman Staša má pro vás tip. Z názvu receptu asi poznáte, že je to vlastně langoš. U nás známe langoš většinou z poutí a trhů, kde už si ho s nesmyslnou dávkou česneku, kečupu a sýra dal každý z nás. Roman vymyslel trošku jiný způsob přípravy a věří, že vás ta kombinace slaného a sladkého nadchne stejně jako jeho.
Suroviny
kynuté těsto
250
g
olej
200
ml
med
2
lžíce
nasekaná petrželka
hrst
česnek sušený Avokádo
1
lžička
bazalka Avokádo
1
lžička
himálajská sůl Avokádo
podle chuti
pepř černý mletý Avokádo
podle chuti
Na dip
majonéza
4
lžíce
kysaná smetany
2
lžíce
česnek
1
stroužek
hladkolistá petržel (jemně nasekaná)
hrst
Rozpalte na pánvi olej.
Kynuté těsto rozválejte na tenký plát a nakrájejte na menší kousky. Kousky těsta osmažte z obou stran dozlatova.
Mezitím připravte dip. Smíchejte majonézu, kysanou smetanu a prolisovaný česnek, přidejte všechny sušené bylinky, osolte a opepřete.
Hotové smažené těsto potřete medem a podávejte s dipem. Vše zasypte čerstvou petrželí a ihned podávejte.