hráškový krém

Autor: Roman Staša
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Cestování
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

hráškový krém

Autor: Roman Staša ID receptu: 652
Francouzská kuchyně je plná hodně složitých receptů, které se vaří dlouho a musíte zvládnout spousty kuchařských technik. Roman Staša si jako reprezentanta Francie vybral naopak polévku, která je hotová raz dva a je moc dobrá.

Suroviny

mražený hrášek 500 g
čerstvý hrášek 100 g
cibule 1 ks
brambory 1 ks
zeleninový vývar 1 l
zakysaná smetana 4 lžíce
citronová šťáva 1 ks
máslo 50 g
petrželová nať Avokádo 1 lžíce
bazalka Avokádo 1 lžička
citronová kůra Avokádo 1 lžička
himálajská sůl Avokádo podle chuti
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo podle chuti

V hrnci zpěňte máslo a osmahněte na něm cibuli, dokud nebude sklovitá. Přidejte mražený hrášek a bramboru nakrájenou na kostky. Restujte zhruba 5 minut. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud hrášek a brambory nezměknou. Přidejte smetanu, všechny sušené bylinky, sůl a pepř dle chuti a 4 minuty povařte. Poté přidejte šťávu z citronu.

Pomocí mixéru vše rozmixujte dohladka.

Polévku podávejte se lžící zakysané smetany, ozdobené čerstvým hráškem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural