hráškový krém

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Cestování
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

hráškový krém

Autor: Avokádo

Suroviny

mražený hrášek 500 g
Čerstvý hrášek 100 g
cibule 1 ks
brambory 1 ks
zeleninový vývar 1 l
zakysaná smetana 4 lžíce
citronová šťáva 1
máslo 50 g
Petrželová nať Avokádo 1 lžíce
Bazalka Avokádo 1 lžička
Citronová kůra Avokádo 1 lžička
Himálajská sůl Avokádo podle chuti
Pepř barevný celý Mlýnek Avokádo podle chuti

V hrnci zpěňte máslo a osmahněte na něm cibuli, dokud nebude sklovitá. Přidejte hrášek a bramboru a restujte je spolu s cibulí 5 minut. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud hrášek a brambory nezměknou. Přidejte smetanu, všechny sušené bylinky, sůl a pepř dle chuti a 4 minuty povařte. Poté přidejte šťávu z citronu.

Pomocí mixéru vše mixujte dohladka.

Polévku podávejte se lžící zakysané smetany.

Ohodnoťte recept