hráškový krém
Autor: Roman Staša
ID receptu: 652
Francouzská kuchyně je plná hodně složitých receptů, které se vaří dlouho a musíte zvládnout spousty kuchařských technik. Roman Staša si jako reprezentanta Francie vybral naopak polévku, která je hotová raz dva a je moc dobrá.
Suroviny
mražený hrášek
500
g
čerstvý hrášek
100
g
cibule
1
ks
brambory
1
ks
zeleninový vývar
1
l
zakysaná smetana
4
lžíce
citronová šťáva
1
ks
máslo
50
g
petrželová nať Avokádo
1
lžíce
bazalka Avokádo
1
lžička
citronová kůra Avokádo
1
lžička
himálajská sůl Avokádo
podle chuti
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo
podle chuti
V hrnci zpěňte máslo a osmahněte na něm cibuli, dokud nebude sklovitá. Přidejte mražený hrášek a bramboru nakrájenou na kostky. Restujte zhruba 5 minut. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud hrášek a brambory nezměknou. Přidejte smetanu, všechny sušené bylinky, sůl a pepř dle chuti a 4 minuty povařte. Poté přidejte šťávu z citronu.
Pomocí mixéru vše rozmixujte dohladka.
Polévku podávejte se lžící zakysané smetany, ozdobené čerstvým hráškem.