Hovězí kližka s kořenovou zeleninou a knedlíkem

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 240 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Hovězí kližka s kořenovou zeleninou a knedlíkem

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 651
Pomalu dušené hovězí se zeleninou – jídlo, které potěší každého milovníka sytých a poctivých pokrmů.

Suroviny

hovězí kližka 1 kg
cibule 2 ks
mrkev 3 ks
petržel 2 ks
celer 0.25
cuketa 1 ks
česnek 4 stroužky
kořenicí směs Guláš Avokádo 3 lžíce
rajčatový protlak 2 lžíce
bobkový list Avokádo 2 ks
hovězí vývar 500 ml
červené víno 250 ml
olej podle chuti
sůl podle chuti

Hovězí kližku nakrájejte na větší kostky. Velice jemně osolte. V hrnci rozehřejte olej a kostky masa ze všech stran dozlatova opečte. Poté maso vyjměte a dejte stranou.

Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájejte na menší kousky. Česnek nasekejte nadrobno.

Do hrnce po masu přidejte cibuli a česnek, a smažte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte mrkev, petržel a celer a smažte dalších několik minut. Přidejte rajčatový protlak, koření na guláš a bobkové listy. Vše dobře promíchejte.

Maso vraťte do hrnce, přidejte červené víno a zvyšte teplotu tak, aby se většina tekutiny vyvařila. Poté přidejte vývar. Přiveďte k varu, snižte teplotu, přikryjte pokličkou a nechte pomalu dusit na mírném ohni 2,5 až 3 hodiny, dokud maso není měkké.

Na závěr můžete ještě přisolit, ale většinou to není potřeba.

Podávejte s knedlíkem.

TIP: Knedlík dobře chutná, když ho lehce opečete na trošce oleje.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural