Hovězí kližku nakrájejte na větší kostky. Velice jemně osolte. V hrnci rozehřejte olej a kostky masa ze všech stran dozlatova opečte. Poté maso vyjměte a dejte stranou.
Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájejte na menší kousky. Česnek nasekejte nadrobno.
Do hrnce po masu přidejte cibuli a česnek, a smažte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte mrkev, petržel a celer a smažte dalších několik minut. Přidejte rajčatový protlak, koření na guláš a bobkové listy. Vše dobře promíchejte.
Maso vraťte do hrnce, přidejte červené víno a zvyšte teplotu tak, aby se většina tekutiny vyvařila. Poté přidejte vývar. Přiveďte k varu, snižte teplotu, přikryjte pokličkou a nechte pomalu dusit na mírném ohni 2,5 až 3 hodiny, dokud maso není měkké.
Na závěr můžete ještě přisolit, ale většinou to není potřeba.
Podávejte s knedlíkem.
TIP: Knedlík dobře chutná, když ho lehce opečete na trošce oleje.