Pomalu dušené hovězí se zeleninou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Pomalu dušené hovězí se zeleninou

Autor: Avokádo

Suroviny

hovězí kližka 1 kg
cibule 2
mrkev 3
petržel 2
celer 0.25
cuketa 1
česnek 4 stroužky
kořenící směs Guláš Avokádo 3 lžíce
rajčatový protlak 2 lžíce
Bobkový list Avokádo 2 ks
hovězí vývar 500 ml
červené víno 250 ml
olej podle chuti
sůl podle chuti

Hovězí kližku nakrájejte na větší kostky. Velice jemně osolte. V hrnci rozehřejte olej a kostky masa ze všech stran dozlatova opečte. Poté maso vyjměte a dejte stranou. Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájejte na menší kousky. Česnek nasekejte nadrobno.

Do hrnce po masu přidejte cibuli a česnek, a smažte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte mrkev, petržel a celer a smažte dalších několik minut. Přidejte rajčatový protlak, koření na guláš a bobkové listy. Vše dobře promíchejte.

Vraťte maso do hrnce, přidejte červené víno a zvyšte teplotu tak, aby se většina tekutiny vyvařila. Poté přidejte vývar. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu, přikryjte pokličkou a nechte pomalu dusit na mírném ohni 2,5 až 3 hodiny, dokud maso není měkké.

Na závěr můžete ještě přisolit, ale většinou to není potřeba.

Podávejte s knedlíkem. Moc dobře chutná, když ho lehce opečete na trošce oleje.

Ohodnoťte recept