Hovězí rostbíf se zeleninou a smaženými brambory
Autor: Avokádo
ID receptu: 65
Hovětí rostbíf se smaženými bramborami na americký způsob můžete doplnit jakoukoliv sezónní zeleninou.
Suroviny
bylinková sůl Avokádo
lžičky
kořenicí směs Americké brambory Avokádo
1
lžíce směsi
bazalka Avokádo
lžičky koření
tymián Avokádo
lžičky koření
pepř černý mletý Avokádo
lžičky koření
lilek nakrájený na plátky
1
ks
cuketa nakrájená na plátky
1
ks
steaky z roštěnce (každý cca 200 g)
4
ks
cibule nakrájená na proužky
1
ks
olivový olej
máslo
červená paprika
1
ks
brambory se slupkou
4
ks
Marináda
hořčice plnotučná Avokádo
1
lžíce
kořenicí směs Steak Avokádo
1
balení směsi
olivový olej
4
lžíce
Omyté a osušené maso naložíme do marinády, kterou jsme si předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme odležet v chladničce.
Brambory dobře očistíme a vaříme do poloměkka. Necháme chvilku vychladnout, pak je nakrájíme na čtvrtky, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořenící směsí. Brambory osmažíme na pánvi dozlatova. Zeleninu smícháme s 3 lžícemi olivového oleje, česnekem a dalším kořením a smažíme na pánvi nebo grilujeme.
Hovězí vyjmeme z marinády a osmažíme asi 5 minut na každé straně. Takto připravené maso nakrájíme na plátky a uložíme na zeleninu. Na každý steak dáme plátek másla.
Podáváme s brambory.