Hovězí rostbíf se zeleninou a smaženými brambory

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Hovězí rostbíf se zeleninou a smaženými brambory

Autor: Avokádo ID receptu: 65
Hovětí rostbíf se smaženými bramborami na americký způsob můžete doplnit jakoukoliv sezónní zeleninou.

Suroviny

bylinková sůl Avokádo lžičky
kořenicí směs Americké brambory Avokádo 1 lžíce směsi
bazalka Avokádo lžičky koření
tymián Avokádo lžičky koření
pepř černý mletý Avokádo lžičky koření
lilek nakrájený na plátky 1 ks
cuketa nakrájená na plátky 1 ks
steaky z roštěnce (každý cca 200 g) 4 ks
cibule nakrájená na proužky 1 ks
olivový olej
máslo
červená paprika 1 ks
brambory se slupkou 4 ks

Marináda

hořčice plnotučná Avokádo 1 lžíce
kořenicí směs Steak Avokádo 1 balení směsi
olivový olej 4 lžíce

Omyté a osušené maso naložíme do marinády, kterou jsme si předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme odležet v chladničce.

Brambory dobře očistíme a vaříme do poloměkka. Necháme chvilku vychladnout, pak je nakrájíme na čtvrtky, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořenící směsí. Brambory osmažíme na pánvi dozlatova. Zeleninu smícháme s 3 lžícemi olivového oleje, česnekem a dalším kořením a smažíme na pánvi nebo grilujeme.

Hovězí vyjmeme z marinády a osmažíme asi 5 minut na každé straně. Takto připravené maso nakrájíme na plátky a uložíme na zeleninu. Na každý steak dáme plátek másla.

Podáváme s brambory.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural