Hovězí rostbíf se zeleninou a smaženými brambory

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Hovězí rostbíf se zeleninou a smaženými brambory

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Bylinková sůl Avokádo lžičky
kořenící směs Americké brambory Avokádo 1 lžíce směsi
Bazalka Avokádo lžičky koření
Tymián Avokádo lžičky koření
Pepř černý mletý Avokádo lžičky koření
lilek nakrájený na plátky 1
cuketa nakrájená na plátky 1
steaky z roštěnce (každý cca 200 g) 4
cibule nakrájená na proužky 1
olivový olej
máslo
červená paprika 1
brambory se slupkou 4

Marináda

Hořčice plnotučná Avokádo 1 lžíce
kořenící směs Steak Avokádo 1 balení směsi
olivový olej 4 lžíce

Omyté a osušené maso naložíme do marinády, kterou jsme si předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme odležet v chladničce.

Brambory dobře očistíme a vaříme do poloměkka. Necháme chvilku vychladnout, pak je nakrájíme na čtvrtky, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořenícím přípravkem Americké brambory. Brambory osmažíme na pánvi dozlatova. Zeleninu smícháme s 3 lžícemi olivového oleje, česnekem a dalším kořením a smažíme na pánvi nebo grilujeme.

Hovězí vyjmeme z marinády a osmažíme asi 5 minut na každé straně.Takto připravené maso nakrájíme na plátky a uložíme na zeleninu. Na každý steak dáme plátek másla.

Hovězí podáváme s brambory.

Ohodnoťte recept