Křupavé bramboráčky s masovou směsí

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Křupavé bramboráčky s masovou směsí

Autor: Avokádo

Suroviny

brambory 1 kg
vejce 2
česnek 2 stroužky
mléko 100 ml
hladká mouka 6 lžic
kořenící směs Bramborák Avokádo 1 sáček
olej podle chuti

Masová směs

kuřecí maso 500 g
anglická slanina 200 g
Mražená kukuřice 200 g
mražený hrášek 100 g
šalotka 3
kořenící směs Gyros-Kebab Avokádo 2 lžíce
olivový olej 2 lžíce
sůl podle chuti
bylinky podle chuti

Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přebytečnou vodu z brambor vymačkejte. Přelijte horkým mlékem a přidejte vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku, směs koření Bramborák. Vše dobře promíchejte, ochutnejte a podle chuti ještě přisolte.

Na pánvi rozehřejte olej nebo sádlo. Lžící tvořte z těsta malé placičky a smažte je z obou stran dozlatova. Poté nechte bramboráky okapat na papírové utěrce.

Připravte si kuřecí směs. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Slaninu nakrájejte na proužky. Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte slaninu a smažte, dokud není křupavá. Poté přidejte šalotku a česnek a smažte, dokud nezměknou. Přidejte kuřecí maso, směs koření Gyros Kebab a smažte, dokud není maso propečené. Nakonec přidejte kukuřici, hrášek a vše dobře promíchejte. Ještě pár minut prohřívejte. Podle chuti můžete ještě jemně přisolit.

Na talíř položte bramboráky a na ně naservírujte směs kuřecího masa, slaniny, kukuřice a šalotky. Ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte. Kdo chce, může ještě lehce posypat nastrouhaným sýrem.

Ohodnoťte recept