Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přebytečnou vodu z brambor vymačkejte. Přelijte horkým mlékem a přidejte vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku a směs koření. Vše dobře promíchejte, ochutnejte a podle chuti ještě přisolte.
Na pánvi rozehřejte olej nebo sádlo. Lžící tvořte z těsta malé placičky a smažte je z obou stran dozlatova. Poté nechte bramboráky odpočinout na papírové utěrce.
Připravte si kuřecí směs. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Slaninu nakrájejte na proužky. Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte slaninu a smažte, dokud není křupavá. Poté přidejte šalotku a česnek a smažte, dokud nezměknou. Přidejte kuřecí maso, směs koření a smažte, dokud není maso propečené. Nakonec přidejte kukuřici, hrášek a vše dobře promíchejte. Ještě pár minut prohřívejte. Podle chuti můžete ještě jemně přisolit.
Na talíř položte bramboráky a na ně naservírujte směs kuřecího masa, slaniny, kukuřice a šalotky. Ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte. Kdo chce, může ještě lehce posypat nastrouhaným sýrem.