Krůtí prso překrojte podélně tak, aby vznikl tenký plátek masa. Pokud je potřeba, lehce jej rozklepejte paličkou na maso, aby bylo rovnoměrně tenké. Maso z obou stran okořeňte bylinkovou solí a čerstvě mletým barevným pepřem. Nahoru naskládejte plátky slaniny, na ně plátky goudy. Roládu pevně zaviňte a stáhněte kuchyňským provázkem.
V pánvi rozehřejte olivový olej a roládu ze všech stran dozlatova opečte. Opečenou roládu přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut, nebo dokud není maso měkké a propečené. Roládu nechejte chvíli odpočinout, poté nakrájejte na plátky a podávejte s dýňovým pyré.
Dýňovo-bramborové pyré
Dýni zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Brambory oloupejte a také nakrájejte na kostky. Dýni i brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte, dokud nejsou měkké (cca 15-20 minut).Uvařenou dýni a brambory slijte a rozmixujte do hladka. Do pyré přidejte máslo, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Vše dobře promíchejte, aby bylo pyré jemné a krémové.
Nakrájenou krůtí roládu servírujte na dýňovém pyré, ozdobte čerstvými lístkami šalvěje.