Krůtí roláda se šalvějí a dýňovým pyré

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Krůtí roláda se šalvějí a dýňovým pyré

Autor: Avokádo

Suroviny

krůtí prsa 1 kg
slanina 8 plátky
gouda 150 g
šalvěj 15 lístky
Bylinková sůl Avokádo podle chuti
Pepř barevný celý Avokádo podle chuti
olivový olej 2 lžíce
bílé víno 50 ml

Dýňovo-bramborové pyré

dýně 500 g
brambory 500 g
máslo 50 g
smetana 100 ml
sůl podle chuti
pepř podle chuti
muškátový oříšek špetka

Krůtí prso prokrojte podélně tak, aby vznikl tenký plát masa. Pokud je potřeba, lehce jej rozklepejte paličkou na maso, aby bylo rovnoměrně tenké. Maso z obou stran okořeňte bylinkovou solí a čerstvě mletým barevným pepřem. Nahoru naskládejte plátky slaniny, na ně plátky goudy. Roládu pevně zaviňte a stáhněte kuchyňským provázkem. V pánvi rozehřejte olivový olej a roládu ze všech stran dozlatova opečte. Opečenou roládu přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut, nebo dokud není maso měkké a propečené. Roládu nechejte chvíli odpočinout, poté nakrájejte na plátky a podávejte s dýňovým pyré.

Dýňovo-bramborové pyré

Dýni zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Brambory oloupejte a také nakrájejte na kostky. Dýni i brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte, dokud nejsou měkké (cca 15-20 minut).Uvařenou dýni a brambory slijte a rozmixujte do hladka. Do pyré přidejte máslo, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Vše dobře promíchejte, aby bylo pyré jemné a krémové.

Ohodnoťte recept