Nejprve zahřejte mléko. Nesmí být příliš horké, jen lehce vlažné. Rozdrobte do něj droždí, vsypejte cukr a zamíchejte. Nechejte stát na teplém místě, mimo průvan, přibližně 10 minut. Na povrchu těsta naskočí bublinky a tak poznáte, že droždí je aktivované.
Vmíchejte další suroviny potřebné na těsto. Umíchejte těsto, které bude hodinu kynout na teplém místě. Vyklopte na pomoučenou plochu a rozdělte na poloviny. Každou část těsta rozválejte na kruh a ten nakrájejte na 8 výsečí. Každou výseč ještě opatrně rozválejte a zamotejte do tvaru rohlíku.
Hotové rohlíky naskládejte na plech, který jste vyložili pečícím papírem.
Připravte si směs na potření. Do misky nalijte olej a rozmíchejte v něm grilovací koření. Připravené rohlíky potřete. Na každý rohlík položte plátek slaniny a posypejte goudou. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Hotové rohlíky vyndejte z trouby a nechejte vychladnout na mřížce. Jsou skvělé i druhý den.