Anglické rohlíky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Anglické rohlíky

Autor: Avokádo

Těsto

voda 100 ml
polotučné mléko 200 ml
cukr 1 lžička
čerstvé droždí 42 g
sůl 1 lžička
hladká mouka 450 g

Na dokončení

slunečnicový olej 4 lžíce
kořenící směs Grilovací Avokádo 1 lžíce
anglická slanina 250 g
nastrouhaná gouda 150 g

Nejprve zahřejte mléko. Nesmí být příliš horké, jen lehce vlažné. Rozdrobte do něj droždí, vsypejte cukr a zamíchejte. Nechejte stát na teplém místě, mimo průvan, přibližně 10 minut. Na povrchu těsta naskočí bublinky a droždí je aktivované.

Vmíchejte další suroviny potřebné na těsto. Umíchejte těsto, které bude hodinu kynout na teplém místě. Vyklopte na pomoučenou plochu a rozdělte na poloviny. Každou část těsta rozválejte na kruh a ten nakrájejte na 8 výsečí. Každou výseč ještě opatrně rozválejte a zamotejte do tvaru rohlíku. Hotové rohlíky naskládejte na plech, který jste vyložili pečícím papírem.

Připravte si směs na potření. Do misky nalijte olej a rozmíchejte v něm grilovací koření. Připravené rohlíky potřete. Na každý rohlík položte plátek slaniny a posypejte goudou. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Hotové rohlíky vyndejte z trouby a nechejte vychladnout na mřížce. Jsou skvělé i druhý den.

Ohodnoťte recept