Smažený sleď s česnekem

Autor: Kucharek
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Smažený sleď s česnekem

Autor: Kucharek

Suroviny

Sledi 500 g
citrónová šťáva 2 lžíce
česnek 4 stroužky
řepkový olej 4 lžíce
pšeničná mouka 2 lžíce
Zeleninové ochucovadlo Kucharek podle chuti

Důkladně očistíme sledě. Odřízneme hlavu, ocas, všechny ploutve a důkladně omyjeme a vysušíme. Zakapeme citrónovou šťávou, posypeme zeleninovým ochucovadlem a necháme 30 minut odstát na chladném místě.

Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opražíme napůl rozkrojené stroužky česneku. Jakmile se česnek rozvoní odstraníme ho z pánve.

Sledě obalíme moukou a na pánvi s česnekovým olejem osmažíme z obou stran po dobu 5-6 minut.Smaženého sledě umístíme na papírovou utěrku a necháme okapat přebytečný olej.

Ohodnoťte recept