Smažený sleď s česnekem

Autor: Kucharek
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Smažený sleď s česnekem

Autor: Kucharek ID receptu: 643
Rybí specialita se sleďem.

Suroviny

sledi 500 g
citrónová šťáva 2 lžíce
česnek 4 stroužky
řepkový olej 4 lžíce
pšeničná mouka 2 lžíce
zeleninové ochucovadlo Kucharek podle chuti

Důkladně očistíme sledě. Odřízneme hlavu, ocas, všechny ploutve a důkladně omyjeme a osušíme. Zakapeme citrónovou šťávou, posypeme zeleninovým ochucovadlem a necháme 30 minut odstát na chladném místě.

Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a na něm do zlatova opečeme napůl rozkrojené stroužky česneku. Jakmile se česnek rozvoní odstraníme ho z pánve.

Sledě obalíme v mouce a osmažíme na pánvi s česnekovým olejem z obou stran, zhruba po dobu 5-6 minut. Smaženého sledě umístíme na papírovou utěrku a necháme okapat přebytečný olej. Podáváme s vařenými bramborami, nebo salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural